Menu
RSS

ЗАШТО ЈЕ ЈАНКОВИЋ ЗАШТИТНИК ПРОПАЛЕ ПОЛИТИКЕ

sutanovacjankovicВЛАДИМИР ЂУКАНОВИЋ

Како је штитио грађане, вероватно ће тако „успешан“ бити и у одбрани Шулета, Кене и осталог друштва које иде уз њега


Стара народна пословица „не пада снег да покрије брег, већ да свака звер остави траг“ одлично се приказује на примеру тзв. заштитника грађана Саше Јанковића. Још пре три године тврдио сам да ће бити председнички кандидат, док је он све време лагао и говорио да неће. И тада сам говорио да је он само заштитник пропале политике Демократске странке, која га је иначе и извукла из неког шешира као потпуног анонимуса и поставила да буде на тако важној функцији за грађане, без обзира што је он тврдио да све што ради чини у интересу грађана.

Ипак, сада је дошао моменат да коначно „звер покаже трагове“. Та невероватна веза између Драгана Шутановца, Светка Ковача и коначно Саше Јанковића испливала је на површину. У недостатку сопствених кадрова, Демократска странка је подржала човека који је суштинска слика и прилика њихове власти. Оног ко је за време власти Демократске странке мирно посматрао како се уништавају државна предузећа, како се прислушкују опозициони лидери, оног ко је тада уживао у гушењу медија и слободне речи, али и доношењу најгорег и најригиднијег закона о информисању 2009. године. Оног који никада није имао ниједну примедбу зато што је тадашњи председник државе Борис Тадић био бог и батина у земљи и што су само њему одани маркетинг стручњаци држали монопол у медијима, уцењујући редакције рекламама.

Тада је Саша Јанковић био задовољан „демократијом“ у Србији. Постао је незадовољан када је неко пожелео то све да промени, јер систем који је њему давао сву могућу слободу да ништа не ради, а да прима огромну плату, доживео је колапс 2012. године. Неким чудом он је остао у седлу (што странци којој припадам никако не могу да опростим), али са тотално измењеном улогом. Одједном се активирао, али не тако да штити грађане и њихова права, већ да буде опозициони лидер на добро плаћеној државној функцији. Финале свега је његова кандидатура, а врхунац лицемерја је што још увек не подноси оставку на место заштитника грађана, јер бар још две плате добро дођу за кампању.

sasajankovic05Ипак, у свему има помало и среће. Кандидатура Саше Јанковића биће последњи ексер у сандуку пропале политике коју је водила Демократске странка. Политике тоталног промашаја и уништења државе. Саша Јанковић је последња одбрана те политике. Ипак, како је штитио грађане, вероватно ће тако „успешан“ бити и у одбрани Шулета, Кене и осталог друштва које најбоље иде уз њега. Са великим задовољством ћу посматрати њихове заједничке наступе током изборне кампање.

Препоручи текст:

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to Google PlusSubmit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to LinkedIn
Info for bonus Review William Hill here.