Menu
RSS

ЗАШТО СУМЊАТИ У МОТИВЕ МЛАДИХ

beogradprotest201713МИРКО ПОПОВИЋ

Спорна је политика којом власт обезбеђује да се не појави организована опозиција. Резултат: противкандидати су еталон за губитнике


Колико сам схватио поруке и поступке учесника протеста, они не тврде да су председнички избори покрадени, већ се незадовољство односи на укупност поступака власти у вези са изборима.

Млади имају право да неке ствари „препознају срцем и инстиктом“. Тачно је да политичким махерима, нарочито страним, цури вода на уста у оваквим ситуацијама. Тако су нешто једва чекали. Али зашто сумњати у мотиве младих, у њихову патритску веру да чине нешто добро за свој народ. И зашто сумњати да они неће препознати лош утицај који ће покушавати да злоупотреби труд и добру намеру младих.

Већина грађана Србије није гласала за Александра Вучића. То је неспорно. Неки су гласали за друге кандидате, неки нису гласали за себе (СПС), а чини ми се да већина није ни изашла на изборе. Није спорно да је Вучић добио гласове. Уосталом, сва силесија „ангажованог новинарства“ и „ангажованих агенција за изборну математику“ већ су по затварању биралишта знали да је Вучић победник.

Спорна је политика којом власт обезбеђује да се не појави организована опозиција. Резултат: противкандидати су еталон за губитнике.

Тиха већина све то види. Нема воље да се бакће енормном количином свакодневних бесмислица, неистина и бајки за децу у јаслицама.

Власт мора да води рачуна о томе. Јер успеси ће бити све већи, тријумфализам све помпезнији... А тиха већина ће бити све бројнија, млади све бешњи. Кредитори ће тражити да се врате силне паре узете ових година.

beogradprotest20171На послетку, и сам се слажем да је важнија слобода од демократије. Али тада ствари крећу низастрану. Биће важнија слобода од здравог некоруптивног односа према опозиционим организацијама, па ће бити важнија слобода и од изборних услова и процедура. Напослетку ће бити важнија слобода од смењивости власти.

Препоручи текст:

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to Google PlusSubmit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to LinkedIn
Info for bonus Review William Hill here.