Menu
RSS

ОПОЗИЦИЈА И ПОНУДА

jeremićjankovićВЛАДИМИР ЂУКАНОВИЋ

Ви што данас демонстрирате јер вам се не допадају изборни резултати, требало је међу условима да истакнете промену опозиције


Само они који немају ништа да понуде народу кукају и цмиздре како су слабо заступљени у медијима. У ери друштвених мрежа тражити алиби за изборни фијаско зато што си наводно слабо медијски заступљен равно је тврдњи да је земља равна плоча. Сваки јутјуб снимак, добро написан фејсбук статус или твит имају више прегледа него било каква досадна политичка телевизијска емисија. Проблем опозиције није слаба медијска заступљеност, јер она је у многим сегментима далеко израженија у односу на власт, већ је кључни проблем опозиције недостатак квалитетне понуде. То вам је исто као када у продавници имате бајату робу, а чудите се зашто нико не жели да купује код вас, већ код конкуренције.

Доказа за ову тврдњу има напретек. Кренимо нпр. од Бошка Обрадовића. Можда заиста није био у довољној мери медијски заступљен мада, с обзиром на његову објективну политичку снагу, то и није толико тачно. Но нека буде да је управу. Искрено, мени је криво што није био још више медијски заступљен, јер да јесте не би освојио ни тих два одсто, колико је освојио.

Ту чињеницу поткрепљујем тиме како је гласао његов најближи комшилук. Његовим комшијама у Чачку сигурно није био потребан ниједан медиј да сазнају нешто о Обрадовићу, посебно не онима који живе на бирачком месту где Бошко гласа. Човек је на свом бирачком месту кроз иглене уши дошао до цензуса. Елем, када те најближе окружење тако оцени, онда можете мислити шта би вам се догодило када би вас шира јавност мало више упознала.

Чачанин је и Вук Јеремић, који је, руку на срце, у селу свог оца нешто боље прошао, али је генерално у Чачку доживео катастрофу. Може се узети сличан пример и за Сашу Јанковића, који је у својој родној Лозници прошао као бос по трњу са свега 15 одсто освојених гласова, што је резултат испод његовог просека на нивоу Србије. Нећете ваљда рећи да је Лозница величине Њујорка, па да њени житељи не знају да им је Саша Јанковић земљак који је ту одрастао, завршио гимназију и провео добар део својих момачких дана.

Суштина приче је у бемисленој аргументацији о томе да би наводно већа медијска заступљеност опозиционих лидера, која свакако није била мала, наводно донела њима бољи резултат. Уколико заиста власт може да утиче на медије како тврде опозициони прваци тражећи себи алиби за изборну катастрофу, искрено молим Вучића да се у следећој кампањи власт уопште не појављује и да комплетан медијски простор уступи опозицији. Уверен сам да би додатно медијско појављивање опозиције која нуди ово што је нудила у претходним изборима довело до тога да освоје још мање гласова. Овакву опозицију најискреније би свака власт на свету пожелела.

boskoobradovic2017Да закључим: ви што данас демонстрирате јер вам се не допадају изборни резултати, као први и основни захтев требало је да истакнете промену опозиције. Тек када њу промените и када са мање мржње и острашћености кренете у политичку борбу, онда је ред да властима испоставите одређене захтеве. Све док то не урадите, чини ми се да ћете морати после сваких избора тако незадовољни да излазите на улицу и кукате што сте лоше прошли на изборима.

Препоручи текст:

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to Google PlusSubmit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to LinkedIn
Info for bonus Review William Hill here.