Menu
RSS

ПЕТЕРБУРГ, ХЕГЕМОНИЈА И КРИВИЦА ШЕСТЕ КОЛОНЕ

dugin11АЛЕКСАНДАР ДУГИН

Шеста колона делује унутар државног апарата и политичке елите, разлаже их и исцрпљује, радећи на промоцији Хегемоније


Структура данашњег света је једноставна. У њему постоји још један, последњи доминантни елемент – Мочвара – коју чине глобална елита и интернационално либерално језгро. Мочвара делује кроз:

1. Либералну и леволибералну мрежу (политика, економија, култура, технологија, образовање, уметност);

2. Америчку војну машинерију и велике америчке монополе;

3. Историјски, економски, политички, технолошки и интелектуални, епистемологички импулс, последња три века европске модерне (укључујући модернизацију и колонизацију).

Грамши је овај феномен назвао Хегемонијом. Ко стоји на позицијама глобализације тај закључује историјски споразум са светском елитом, прихватајући њене аршине и њена правила игре.

Либерална мрежа и атлантистички лоби (што је у суштини иста ствар) постоје у свим земљама света. И скоро свуда ова мрежа се састоји из два сегмента, у подједнакој мери поклоника хегемоније – пете колоне и шесте колоне.

Пета колона промовише Хегемонију на отворен начин, отворено изазивајући друштво, у којем либерализам још увек није у потпуности доминантан; а шеста колона делује унутар државног апарата и политичке елите, разлаже их и исцрпљује, радећи, с једне стране, на промоцији хегемоније, а, са друге, ширећи свој простор унутар позиција оних који се боре за независност од глобалне елите.

Данас Мочвара поседује убојити арсенал, кога све чешће потеже. Убојити арсенал који се налази под контролом транснационалног либералног глобализма чине:

Леви екстремисти, анархисти и ултралиберали, који отворено нападају било какав поредак;

Исламски екстремисти свих фела (пре свега вехабије и салафисти);

Неонацистичке шовинистичке групе перверзњака и ксенофоба.

Од ових отпадака се прави компост на коме расте пета колона, која напада све што у себи још увек има знаке суверености (макар и формалне), али првенствено политичку елиту. Шеста колона је ту да им даје подршку изнутра.

sanktpeterburgkrovoviТрамп је током своје предизборне кампање супротставио амерички естаблишмент структурама глобалиста, које је он крстио именом – Мочвара. Мочвара, коју данас често називају и Deep State, односно „дубока држава“, није могла да заустави Трампа, али га до сада прилично успешно блокира, не допуштајући му да спроведе не само прокламовану спољну политику него ни унутрашњу (на пример, да укине Obamacare). Са друге стране, пример Трампа показује да чак и председник САД може постати мета агресије, прогона и демонизације од стране Хегемоније (Мочваре).

Позиција Трампа према Русији, иста она коју западни медији не скидају са дневног реда, ни мало случајно, централно је питање америчке политике. Демонизација Русије служи за криминализацију принципа суверенитета као таквог. Путин и Русија су персонификација суверенитета. А глобализам не признаје суверенитет. Дакле, за Мочвару је приоритет да заузда Трампа, и усади му осећај кривице у вези са свим што се тиче Руса. Паралелно с тим, иде још један независан талас напада на Русију. Терористички напад у Петербургу један је од елемената у стратегији светске Мочваре, једнако као што је то погоршавање ситуације у Донбасу.

Није толико ни важно ко је извршилац терористичког напада у петербурпком метроу. Најлакше задатак је регрутовати за овакав циљ исламисту мигранта. У ту сврху доступни су сви друштвени, идеолошки и технички ресурси – укључујући и базе Исламске државе. Али терориста никада не делује сам. Какву корист има ISIS од овог терористичког чина? Никакву. Зато они и не могу бити наручиоци.

Терористички напад у Петербургу дело је руку Хегемоније. Шеста колона, пета колона, глобалне либералне мреже, амерички обавештајци – сви они су у подједнакој мери саучесници овог злочина, који није ни први ни последњи.

Многи су данас разочарани Трампом. Али, да би се разочарао, потребно је пре тога очарати се. Трамп је велика победа антихегемоније. Сам његов избор омогућио је да се сагледа сва беда глобалног система. Мочвара није једнако САД, док амерички народ може да изабере председника који улази у Белу Кућу са паролама за борбу против Мочваре. То је већ велики успех. Али Трамп је талац Хегемоније, тојест своје шесте колоне. Она се налази у његовом непосредном окружењу, у његовом апарату. Она чини готово комплетну америчку елиту. И сада се Хегемонија обрушила на Русију и Путина, што ће рећи на све нас, истом жестином као и на Трампа.

Шеста колона се, наравно, налази и у Русији. И то није Наваљни – Алексеј је уџбеничка пета колона. А малолетнице које га окружују су производ образовања, васпитања и културе, који су у рукама шесте колоне. Она – шеста колона – споља наизглед верна Путину, произвела је и обучила ту децу.

Шеста колона не излази на протесте и не диже себе у ваздух у петербуршком метроу. Али баш она, будући интегрални део глобалистичке либералне мреже, сноси потпуну одговорност, јер управо она ствара предуслове, стартну позицију. Русија се упорно противи притиску глобализације. Сви ми патимо и плаћамо животима наших људи, наших најмилијих, у Петербургу или Донбасу управо за то. И све је јасније да избор стране у овом сукобу није пуко позиционирање. У том избору постоји нешто дубоко религиозно, попут одрицања или служења Сатани.

• • •

piterterorizamДОДАТАК: ГЕОПОЛИТИЧКА МАПА ТЕРОРИЗМА У ПЕТЕРБУРГУ

Догодиле су се две експлозије између метро станица Сенная и Технологический институт.

НАРУЧИЛАЦ
Несумњиви наручилац је америчка „дубока држава“ (Deep State), која не жели да призна победу Доналда Трампа и заустави свој рат против Русије, у потпуности саботирајући политичку агенду новог америчког председника. Штавише, „дубока држава“ је од уласка трампа у Овални кабинет само појачавала своје нападе.

РЕАКЦИЈА МОСКВЕ
У случају терористичког напада у Санкт Петербургу, као и у случају већег погоршања ситуације око Украјине, иза које стоје исте снаге америчке „дубоке државе“, Москви су везане руке. Путин не може да упути симетрични ударац по противничким тачкама. Ако би он одабрао ту опцију, само би погоршао ионако лош положај Трампа, везавши му руке још више. Ово сазнање искоришћавају стратези Мочваре (Swamp), који свесно иду на радикализацију ситуације.

Због тога Путин, и поред све јасноће у овом терористичком нападу, са оклевањем признаје чињенично стање ствари. На терористички напад мора да се реагује, а то је у садашњим условима скоро немогуће.

ИЗВРШИОЦИ
Очигледно је да су извршиоци оне исте вехабијско-салафистичке групације, које су одгајале САД као оруђе за дестабилизацију различитих региона – тамо где је то било потребно стратезима Мочваре.

deepstateШЕСТА КОЛОНА
Агентура утицаја САД у руководству Русије и у експертској заједници сада ће заоштравати тему терористичког напада и вероватно гурати Путина ка решењу жестоког одговора. Шеста колона, у служби „дубоке државе”, забринута је због могућег зближавања Русије са Трампом и на сваки могући начин настоји да спречи такав сценарио. Управо из тих кругова долазе паничне информације о томе да су се односи између Русије и САД од доласка Трампа само погоршали. Трамп је у потпуности зауздан стратегијом „дубоке државе” и талас вештачког антиамериканизма у самој Русији само погоршава његов положај.

Превео ЗОРАН ДРАГАНОВИЋ


Геополитика.ру

Препоручи текст:

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to Google PlusSubmit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to LinkedIn
Info for bonus Review William Hill here.