Menu
RSS

ПРИБЛИЖАВАМО ЛИ СЕ ГРАЂАНСКОМ РАТУ?

deepstate09ПАТРИК БЈУКЕНЕН

Трамп мора да води кампању у којој ће почистити „дубоку државу“ и поразити њене медијске колаборанте


Председник Трамп је можда на челу државе, шеф владе и врховни командант, али његова администрација прожета је нелојалним кадровима који покушавају да га свргну.

Приближавамо се нечем што личи на грађански рат у којем главни град Вашингтон настоји да свргне суверена и рестаурира своју власт. Борба до сада није била насилна премда улични сукоби између про и антитрамповских снага све чешће обележавају туче и кошкања. Полиција има проблем да раздвоји народ. Неколико људи је ухапшено због ношења скривеног оружја.

Није тајна да је циљ овог града да свргне Трампа користећи медије „дубоке државе“. Мало ко то пориче. Прошле недеље отпуштени директор FBI Џејмс Коми, наследник Џона Едгара Хувера, под заклетвом је признао да је информације о конверзацији председника у Овалном кабинету – преко посредника – поделио са Њујорк тајмсом.

Циљ му је био да приче из Тајмса покрену именовање специјалног тужиоца за обарање председника. Коми је хтео да специјални тужилац држи Трампа на нишану упркос сопственом признању у истрази да је Трамп био невин по питању оптужбе да је у дослуху са Кремљом радио на хаковању сервера DNC.

Комијева превара дизајнирана је да држави прибави полицијска овлашћења за обарање председника. Јер именовани специјални тужилац, са широким овлашћењима за гоњење Трампа, Комијев је пријатељ и претходни шеф FBI Роберт Милер (на слици испод десно).

РАТ ПРОТИВ ПОЛИТИКЕ ЗА КОЈУ ЈЕ ГЛАСАЛА АМЕРИКА
Њут Гринич је рекао у недељу: „Погледајте кога Милер почиње да запошљава... Делује ми да се... ови људи... спремају да ударе на Трампа (go after Trump)... укључујући, узгред, и људе који су били укорени за скривање војних информација у важним случајевима. (...) Ово ће бити лов на вештице“.

Други пример. Судећи по Дејли кос, Трамп је планирао брзо укидање санкција Русији након инаугурације и организовање састанка са Владимиром Путином како би спречио други Хладни рат. Стејт департменту је наложено да разради детаље. Уместо тога, наводи Данијел Фрид, координатор за политику санкција, примао је „паничне“ позиве типа: „О, мој Боже, можеш ли молим те то да зауставиш“?

Оперативци у Стејт департемнту, нелојални председнику и непријатељски настројени према његовој руској политици, на којој је изабран, сарађивали су са некима у Конгресу који су настојали да саботирају детант. И успели су у томе.

„Била би то win-win ситуација за Москву“, каже Том Малиновски, функционер Стејт департмента који се прошле недеље похвалио својом улогом у блокирању зближавања са Русијом. Државни службеници саботирали су једну од главних политика за коју су гласали Американци и заменили је сопственом.

komimilerНе памтим да је било толико цурења из његове сопствене владе са циљем да се председнику нанесе штета, и то не само политичких цурења већ и цурења поверљивих, класификованих и тајних докумената. Цурења долазе из наводно сигурних истражних и обавештајних агенција владе САД.

Медији, корисници ових процурелих података, пружају заклон онима који крше закон. Прави кривични „дослух“ у Вашингтону је онај између великих медија и „дубоке државе“, који су се заверили да униште председника којег мрзе и политику којој се противе.

Још један пример је актуелни скандал „разоткривања“ (unmasking). Иако у овом тренутку још увек нису доступни сви докази, изгледа да су америчке обавешзајне агенције пресреле ненормално велики број конверзација између Трампових сарадника и Руса.

По налогу одозго, конверзације су транскрибоване и, противно закону, откривена су имена Трампових сарадника. Потом су ти транскрипти са откривеним именима подељени свакој од 16 агенција обавештајне заједнице по налпогу Сузан Рајс, можда и уз сагласност Барака Обаме, чиме је обезбеђено да нешто од тога процури у јавност након што Трамп постане председник.

ВРЕМЕ ЈЕ ДА БАСТИЉА БУДЕ СПАЉЕНА
Цурење конверзације генерала Мајкла Флина са руским амбасадором Сергејом Кисљаком, након што је Обама увео санкције Русији због хаковања DNC, можда је било последица операције разоткривања. Медијски удар на Флина коштао га је позиције у Савету за националну безбедност.

Трамп је имао много успеха од кад је изабран. Па ипак, његови непријатељи у медијима и њихови савезници из „дубоке државе“ често од његовог председниковања праве чистилиште.

Оно што он и његова Бела кућа морају да схвате је да се ово неће завршити; да је ово борба до краја; да његови непријатељи неће попустити све док не виде да је опозван или да се осрамоћен повлачи са функције. Како би победио, Трамп ће морати да широм земље води кампању и да се упусти у герилски рат у престоници, користећи законска и политичка оружја која му стоје на располагању да ишчачка непријатеље из своје администрације.

Не само да је ово битка од суштинског значаја већ је, уколико се Трамп нада да ће остварити своју агенду, у њој могуће победити – јер људи осећају да белтвејске елите цинично покушавају да сачувају своје привилегије, позиције и моћ.

Ако председник не може да преправи Обамакер или оствари пореску реформу, не би требало да 2018. обилази земљу жалећи се на Ненси Пелози или Чака Шумера. Они нису прави непријатељи. Они су само замењиви делови.

trampbenon09Требало би да води кампању против правих непријатеља „Америке на првом месту“, обећавајући да ће почистити „дубоку државу“ и поразити њене медијске колаборанте. Време је да Бастиља буде спаљена.

Превео АЛЕКСАНДАР ВУЈОВИЋ


Patrick J. Buchanan – Official Website

Препоручи текст:

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to Google PlusSubmit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to LinkedIn
Info for bonus Review William Hill here.