Menu
RSS

ПРВА ТРАМПОВА ПОСТИЗБОРНА КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА МЕДИЈЕ

Tramp 1243Ова администрација је створила Исламску државу; надам се да ћу се добро слагати са Путином; извештај о руском хаковању није вредан папира на којем је написан


„Русија може да нам помогне да се боримо са ДАЕШ-ом“, рекао је он на првој званичној конференцији за медије након победе на председничким изборима у Њујорку.

„Ако Путин симпатише Трампа то се назива предност“, додао је он. Истовремено, он је рекао да он, такође, може да буде чврст са Русијом. „Ко верује да би Клинтонова била чвршћа са Путином него Трамп?“, рекао је новоизабрани председник САД.

„Не знам да ли ћу се слагати са Путином, али се надам да хоћу“, закључио је Трамп, који ће 20. јануара ступити на дужност председника САД.

Он је на данашњој конференцији за медије, у присуству око 250 новинара у предворју његове куле, гневно осудио објављивање навода да је у Русији „ухваћен у компромитујућој ситуацији“, истакавши да су то све „лажи болесних људи“.

„Што се тиче хаковања, мислим да је то била Русија, али такође мислим да су нас хаковале и друге земље“, закључио је Трамп.

На покушај новинара Си-Ен-Ен-а да му постави питање, Трамп је одбрусио: „Не, ви сте ужасна организација и објављујете лажне вести“.

Он је додао да ће разговарати само „са искреним новинарима“.

На питање шта би Трамп сада рекао Путину, новоизабрани председник је одговорио да „не би требало то да ради“, говорећи о наводном хаковању. „Русија ће имати много веће поштовање наше земље када је ја будем водио него када су је водили други људи. Видећете“.

17:21 Почела конференција Прва конференција за медије Доналда Трампа након победе на председничким изборима почела је у Трамповој кули у Њујорку.

17:24 Доналд Трамп почео је конференцију за новинаре захваљивањем члановима новинарских организација, онима који су му се придружили у осуди недавних „лажних вести" о њему и извештају америчке обавештајне заједнице о наводним руским „хаковању" америчких избора.

17:26 Трампова породица присутна је на конференцији за медије.

17:29 Трамп каже да израда авиона Ф-35 „касни и ствара у буџету трошак од неколико милијарди долара ".

17:33 О наводном руском хаковању „Болесни људи су саставили извештај“. „Извештај није требало да буде објављен", а ДНЦ је био „отворен за хаковање“.

17:34 Ова администрација је створила ДАЕШ.

17:38 „Ако ме Путин симпатише то је предност“

17:39 Одговарајући на питање да ли верује да ће се слагати са председником Путином, Трамп је рекао да не зна, али да је предност уколико га Путин симпатише.

17:40 Могао бих да водим компанију и државу у исто време и верујем да сам једини човек на свету који је способан за тако нешто, али нећу.

17:41 Русија може да нам помогне да се боримо против ДАЕШ-а.

17:43 Не знам да ли су обавештајне службе биле умешане у то што је објављена информација да је против мене сакупљен компромитујући материјал. „Можда је то била обавештајна служба, а можда није - ко зна“, рекао је Трамп и додао да ако су те службе умешане у поменуте публикације биће то „мрља“ на њиховој репутацији.

17:44 Надам се да ћу се „добро слагати" с Путином.

17:47 Зар неко заиста мисли да би била чвршћа према Путину од мене (у случају да се са њим не будем слагао добро; прим. Н.С.)?

17:47 Немам пословне везе са Русијом.

17:55 Трамп се повлачи из свог бизниса
Трампов адвокат рекла је да Трамп не жели да буде икакве сумње да ће се повући из свог бизниса. Она је рекла ће Трампове инвестиције и пословна средства у Трамповој организацији бити пренета у фонд пре 20. јануара. Адвокат је нагласила да неће бити нових међународних уговора за време Трамповог мандата.

17:56 Имамо одличан тим, један од најбољих у овој земљи.

18:18 Моји синови Дон и Ерик водиће компанију за мене. Они ће то радити професионално и неће се консултовати са мном о управљању.

18:00 Коментаришући свог кандидата за државног секретара Рекса Тилерсона који је данас говорио пред Сенатом, Трамп га је похвалио због његовог искуства у бизнису.

18:06 О здравству: Потпуна пропаст
Један новинар упитао је Трампа шта намерава да учини о заштити пацијената и закону о приступачном здравству, који се популарно назива „Обамакер“. Трамп је одговорио да „би било лакше пустити да се закон о здравству уруши 2017.“ Он је додао да његова администрација планира да „укине и суштински истовремено замени Обамакер“. „Ми ћемо укинути и заменити и усвојићемо овај закон“, рекао је Трамп. „Обамакер је проблем демократа“.

18:09 Изградићемо зид и Мексико ће нам платити за то
САД ће заиста изградити зид на мексичкој граници. Не желимо да сачекамо годину или годину и по дана да се то уради. Почећемо изградњу, а Мексико ће нам рефундирати или путем пореза или плаћањем.

18:14 Амерички новинар покушаo je да постави питање. „Не дам вам прилику да поставите питање, ви објављујете лажне вести“, одговорио је Трамп. Он је додао да ће разговарати само са „искреним новинарима“.

18:16 Трамп је рекао да верује да су обавештајне агенције од виталног значаја. „У наредних 90 дана обавештајни званичници ће доћи код мене са извештајем о хаковању“, најавио је Трамп. Он је истакао да ће извештај бити на одбрани од хаковања. „САД су сви хаковали. И Русија и Кина... Сви“, нагласио је Трамп.

18:21 Извештај о наводом руском хаковању није био вредан папира на којем је написан.

18:22 На завршетку конференције Трамп је рекао ће све земље поштовати САД „далеко више него у прошлој администрацији“.


Извор Спутњик, 11. јануар 2017.

Препоручи текст:

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to Google PlusSubmit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to LinkedIn
Info for bonus Review William Hill here.