Menu
RSS

ВУЧИЋ: НЕШТО СЕ ЧУДНО ДЕШАВА ОКО КОСОВА, КРУПНЕ ПРОМЕНЕ У СВЕТУ

Vucic SAJВеома је чудно да Хашим Тачи услови успостављање “војске Косова” сопственом оставком, имајући у виду да Албанци никада ништа нису радили без подршке дела међународне заједнице


Премијер Александар Вучић оценио је да изјаве Приштине да прекида дијалог са Београдом показују да се нешто чудно дешава и нешто крупно мења на светској политичкој позорници, што он није у стању у овом тренутку да одгонетне.

„Нисам сигуран како да све то тумачим. Веома чудне ствари се догађају”, рекао је Вучић новинарима у Великој Плани.

Он је истакао да је веома чудно и то да Хашим Тачи услови успостављање “војске Косова” сопственом оставком и да игра политички хазардерску игру, имајући у виду чињеницу да Албанци никада ништа нису радили без подршке доброг дела међународне заједнице.

Вучић је напоменуо да је у разговору са генералним секретаром НАТО Јенсом Столтенбергом имао утисак да је Столтенберг био веома разочаран одговором из Приштине у вези са формирањем “војске Косова”.

„Нисам у стању да разумем зашто би неко у Приштини био у овом тренутку толико нервозан да негде хита и жури, а што би могло цео регион да одведе у катастрофу”, рекао је Вучић.

Изјаве о томе да Албанци у Македонији “треба да узму ствари у своје руке”, Вучић оцењује такође као “веома чудне”, али је истакао да Србија треба да буде одговорна и да чува и бори се за мир, као и да жели наставак дијалога са Албанцима.

„Ствари јесу компликоване. Наш посао је да у тим компликованим сложеним ситуацијама пронађемо најбоље решење, а то је наставак разговора, очување мира и стабилности и даљи раст и јачање српске економије и да заштитимо свој народ и своју земљу, да свакоме буде јасно да би сваки атак на наше грађане и земљу значио њихов пораз”, рекао је Вучић.

Поводом сутрашње седнице Савета за националну безбедност Србије, Вучић је рекао да ће се од свих српских служби добити информације о томе шта је то што се збива и на Косову и Метохији и у целом окружењу.

„Забрињавајуће су одређене политичке појаве. Уверен сам да ћемо ми дипломатским средствима, мирно, као и до сада, увек гледати како да наше проблеме решавамо, али добро је да сви државни органи знају шта им је посао и како да сачувамо своју земљу”, рекао је Вучић.


Извор Срна/Факти, 13. март 2017.

 

Препоручи текст:

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to Google PlusSubmit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to LinkedIn
Info for bonus Review William Hill here.