Menu
RSS

СТОЛТЕНБЕРГ: НАТО ЈЕ ГАРАНТ СТАБИЛНОСТИ НА БАЛКАНУ

Stoltenberg 3„Чланство Црне Горе у НАТО побољшаће сигурност западног Балкана који је од кључне важности за Алијансу”


Генерални секретар НАТО-a Јенс Столтенберг изјавио је данас да ће Алијанса остати посвећена очувању мира на Балкану, као и да ће наставити са „политиком отворених врата“.

„Чланство Црне Горе у НАТО побољшаће сигурност западног Балкана који је од кључне важности за Алијансу. Позив Црној Гори је јасан знак да врата НАТО-a остају отворена за оне земље које желе да се придруже и које испуњавају критеријуме за чланство“, рекао је Столтенберг.

Он је то изјавио приликом представљања годишњег извештаја НАТО-a за 2016. годину, преноси МИА.

Према речима Столтенберга, НАТО ће наставити да ради са другим земљама које теже да се придруже Алијанси – БиХ, Грузијом и Македонијом, тако што ће им помагати у припремама за чланство у НАТО.

СТОЛТЕНБЕРГ ПОЗВАО ТУРСКУ И ХОЛАНДИЈУ НА СМИРИВАЊЕ НАПЕТОСТИ
Столтенберг је позвао чланице Алијансе — Турску и Холандију — на смиривање напетости.

„Робусна дебата је у срцу наших демократија, али је неопходно узајамно поштовање. Желео бих да охрабрим све стране да покажу узајамно поштовање, да се смире и имају умерен приступ“, рекао је Столтенберг новинарима у Бриселу, преноси Ројтерс.

Према његовим речима, важно је да се ситуација смири и да се пажња усмери на „све што нас уједињује, а не на изазове и претње“.

Тензије између Турске и Холандије порасле су претходних дана јер је Холандија забранила турским министрима да говоре на политичким скуповима у тој земљи.


Извор Танјуг/Спутњик, 13. март 2017.

Препоручи текст:

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to Google PlusSubmit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to LinkedIn
Info for bonus Review William Hill here.