Menu
RSS

ЕРДОГАН НЕ СТАЈЕ: ХОЛАНДИЈА И НЕМАЧКА БАНДИТСКЕ ДРЖАВЕ

Erdogan besanЕрдоган изјавио је да Турска зна како Холандија „разуме” цивилизацију и морал кроз њену улогу у, како каже, геноциду у Сребреници, јављају турски медији


Турски председник Реџеп Тајип Ердоган поручио је данас у Анкари да ће позитиван одговор грађана на референдуму, који ће у априлу бити одржан у тој земљи о проширењу председничких овлашћења, бити „најбољи одговор непријатељима Турске”, а Немачку и Холандију је назвао „бандитским државама” које штете ЕУ.

Ердоган је истовремено, у обраћању запосленима у сектору здравља које је уживо преносила турска телевизија, позвао турске емигранте да не гласају за „владе и расисте” на предстојећим европским изборима, преноси Ројтерс.

Према речима турског председника, одбијање Немачке и Холандије да допусте турским министрима да присуствују политичким скуповима у тим земљама умањује значај ЕУ као симбола закона, људских права и слобода, наводи АП.

„Европа је сувише важан континент да би била препуштена на милост и немилост бандитским државама”, истакао је Ердоган.

Он је најавио да ће Турска затражити помоћ Организације за исламску сарадњу и других организација како би се интензивирала борба против, како је навео, „мржње према странцима, расизма и антиисламских тенденција”.

Ердоган је упозорио да ће Турска размотрити и друге санкције против Холандије, али није прецизирао које.

Он је рекао и да се дипломатски спор са Холандијом не може изгладити извињењем и да ће бити предузете даље акције, након што је Турска јуче суспендовала дипломатске односе на високом нивоу са том земљом.

Турски председник је данас, такође, оптужио немачку канцеларку Ангелу Меркел да напада Турску на исти начин на који је холандска полиција користила псе и водене топове растерујући турске демонстранте испред турског конзулата у Ротердаму.

Према Ердогановим речима, Меркел „није ништа другачија од Холанђана”.

Турска је прекинула дипломатске односе на високом нивоу са Холандијом након што су холандске власти протеклог викенда спречиле њихове министре да говоре на скуповима Турака који тамо живе како би Ердогану обезбедили што већу подршку на референдуму у априлу.

ЕРДОГАН: ХОЛАНДИЈА „ПОКАЗАЛА” МОРАЛ У СРЕБРЕНИЦИ
Председник Турске Реџеп Тајип Ердоган изјавио је да Турска зна како Холандија „разуме” цивилизацију и морал кроз њену улогу у, како каже, геноциду у Сребреници, јављају турски медији.

„Ми знамо колико је покварен њихов карактер из масакра 8.000 Босанаца тамо”, рекао је Ердоган у обраћању, које је директно преносила турска телевизија.

Ердоган је оптужио Холандију јер холандски батаљон мировних снага Уједињених нација није успео да заштити хиљаде муслимана убијених у Сребреници, пренео је АП.

РУТЕ: ХОЛАНДИЈА НИЈЕ ОДГОВОРНА ЗА СРЕБРЕНИЦУ
Холандски премијер Марк Руте одбацио је данас тврдње турског председника Реџепа Тајипа Ердогана да је Холандија одговорна за смрт 8.000 муслимана у Сребреници 1995.

„Он (Ердоган) наставља да ескалира ситуацију. То је одвратна историјска лаж”, рекао је Руте у интервјуу за холандску новинску агенцију АНП, а преноси АФП.


Извор Танјуг/Политика, 14. март 2017

Препоручи текст:

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to Google PlusSubmit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to LinkedIn
Info for bonus Review William Hill here.