Menu
RSS

ДОДИК И ЧОВИЋ: У БОСНИ ВИШЕ НЕЋЕ МОЋИ КАКО ЈЕ БИЛО

Dodik covic2Додик: „Суверенитет који имају народи у БиХ се мора поштовати“


Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да је на данашњем састанку са хрватским чланом Председништва БиХ Драганом Човићем разговарао о многим питањима, а посебно о вануставном деловању члана Председништва БиХ Бакира Изетбеговића, који је злоупотребио функцију приликом покушаја ревизије пресуде.

Додик је рекао да је таквој пракси дошао крај и да је на тај начин Изетбеговић направио и корисну ствар јер је на данашњем састанку разговарано и о томе како ојачати акта која ће спречити такву праксу и у будућности.

„Суверенитет који имају народи у БиХ се мора поштовати. Мени је било непријатно у неколико ситуација када се Бакир Изетбеговић идентификовао са Босном и Херцеговином. Бакир Изетбеговић није БиХ“, изјавио је Додик на заједничкој конференцији за медије.

Човић је после разговора са Додиком истакао да је данашњи састанак више него добар начин који оснажује однос два народа. Говорећи о ревизији пресуде истакао је да то није био рационалан потез Бакира Изетбеговића.

Човић је поручио да је због кризе односа у БиХ након ревизије пресуде неопходно да се много динамичније разговара.


Извор Танјуг/Спутњик, 14. март 2017.

Препоручи текст:

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to Google PlusSubmit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to LinkedIn
Info for bonus Review William Hill here.