Menu
RSS

ЛИБИЈСКА ВЛАДА ЗВАНИЧНО ТРАЖИЛА ВОЈНУ ПОМОЋ ОД РУСИЈЕ

Libijski general rusi„Затражили смо од руских власти да нам помогну у обуци војника и ремонту војне технике“


Влада на истоку Либије затражила је од Русије помоћ у обуци војника и ремонту војне технике, а Москва је обећала да ће помоћи у борби против тероризма, изјавио је председник Парламента Акила Салех Иса.

„Затражили смо од руских власти да нам помогну у обуци војника и ремонту војне технике, јер већина наших официра се обучавала у Русији и многи владају руским језиком и знају како да користе руску технику. Обећали су нам помоћ у борби против тероризма“, изјавио је Акила Салех Иса.

Либијске владине снаге су истерале милитанте из градова Рас Лануф и Ел Сидр током операција повратка лука са нафтним терминалима и нафтних поља под своју контролу, јавља „Скај њуз Арабија“.

Према подацима телевизије, у овом тренутку владина војска, под командом маршала Халифа Хафтара, у офанзиви је на град Бин Џавад.

Почетком марта тзв. „Бригада одбране Бенгазија“ напала је луке Ел Сидр и Рас Лануф, истиснувши отуда снаге Халифа Хафтара. Након тога су та два града предата властима у Триполију које негирају умешаност у напад.


Извор Спутњик, 14. март 2017.

Препоручи текст:

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to Google PlusSubmit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to LinkedIn
Info for bonus Review William Hill here.