Menu
RSS

ПОРАЗ ВИЛДЕРСА НА ХОЛАНДСКИМ ИЗБОРИМА

Vilders2Јавни сервис НОС навео је да ће Рутеова партија освојити 31 од 150 места у парламенту, док би Вилдерсова странка требало да има 19 посланика, јавио је АФП


Либерална партија премијера Холандије Марка Рутеа освојила је највише места на данас одржаним парламентарним изборима, док је екстремно десна партија Герта Вилдерса на другом месту, показују анкете направљене по изласку са биралишта.

Јавни сервис НОС навео је да ће Рутеова партија освојити 31 од 150 места у парламенту, док би Вилдерсова странка требало да има 19 посланика, јавио је АФП.

Више од половине бирача гласало је а парламентарним изборима у Холандији, саопштио је Институт за истраживање јавног мњења Ипсос.

До 18 часова је гласало 55 одсто од 12,9 милиона уписаних бирача, навео је Ипсос и додао да је на прошлим изборима 2012. до 18 часова гласало 48 одсто, а 2006. године 58 одсто бирача.

Парламентарни избори у Холандији сматрају се и важном пробом Европе јер се одржавају у време растућег популизма на којима је учествовало 28 партија, односно 1.114 кандидата који су се борили за 150 посланичких места.

Избори у Холандији први су у низу од неколико избора у европским државама ове године који би могли да одреде будућност Европе.

Сматрају се главним показатељем будућности популизма у Европи, након што су Британци гласали за излазак из ЕУ, а Доналд Трамп победио у САД.


Извор Спутњик, 15. Март 2017.

Препоручи текст:

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to Google PlusSubmit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to LinkedIn
Info for bonus Review William Hill here.