Menu
RSS

БЛУМБЕРГ: РУСКА СБЕРБАНКА ПРЕУЗИМА УПРАВЉАЊЕ ТОДОРИЋЕВИМ АГРОКОРОМ

Agrokor2Руси ће врло брзо преузети менаџмент, док би власничко преслагивање могло трајати месецима и још се не зна како ће изгледати


Власник Агрокора Ивица Тодорић наводно је на рубу губитка контроле над компанијом, објавила је агенција Блумберг вест која је доступна само претплатницима.

За разлику од њих, дневне новине у Хрватској славе нови руски кредит као спас за Тодорића, али то је далеко од истине, јер ће без обзира на кредит, по свему судећи, Сбербанка преузети управљање над компанијом, пише index.hr.

То се, како наводе, може закључити и из Блумбергове вести у којој стоји да су у току преговори између компаније и поверилаца, као и да Сбербанка предводи групу поверилаца којој би Тодорић требало да препусти контролу над управљањем.

Што то значи у пракси? Руси ће врло брзо преузети менаџмент, док би власничко преслагивање могло трајати месецима и још се не зна како ће изгледати.

О значају Сбербанке као кључног саветника и једног од највећих кредитора, писао је Индекс и дан раније, позивајући се на извештај консултантске куће Reorg research. Две руске банке у власништву државе, Сбербанка и ВТБ банка, Агрокору су одобриле 1,3 милијарде евра кредита, не рачунајући притом и овај нови кредит.

О новом руском кредиту, о којем данас пишу хрватски медији, Блумберг је јављао већ почетком марта, а тада су писали да је 100 милиона евра већ осигурано те да се спекулише о додатних 200 милиона евра.

Али оно што је кључно, кредит није додељен да би се наставило по старом, а спас за Агрокор истовремено ће значити и губитак доминантне улоге Ивице Тодорића.


Извор Index.hr/Б92, 17. март 2017.

Препоручи текст:

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to Google PlusSubmit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to LinkedIn
Info for bonus Review William Hill here.