Menu
RSS

МУСТАФА ОДБИО ДА ПОДРЖИ ТАЧИЈЕВУ ИНИЦИЈАТИВУ О ОРУЖАНИМ СНАГАМА

Taci MustafaПроцесу трансформације безбедносних снага Косова у војску снажно се противи амерички амбасадор у Приштини


Иницијатива косовског председника Хашима Тачија, да законом измени мандат косовских снага безбедности и трансформише их у војску, највероватније неће добити "зелено светло" владе у Приштини, пошто је премијер Иса Мустафа поновио да тако нешто може да се обави само у сарадњи са међународним партнерима, преноси РТС, позивајући се на приштинске медије.

"Формирање војске могуће је само у координацији са НАТО-ом и Америком", рекао је Мустафа на скупу поводом 27. годишњице оснивања огранка Демократског савеза Косова у Подујеву.

Процесу трансформације безбедносних снага Косова у војску снажно се противи амерички амбасадор у Приштини Грег Делави, који је раније рекао да тај процес не би требало да се догоди без уставних промена.

Тачи је пре две недеље иницирао формирање косовске војске трансформацијом из косовских безбедносних снага, променом постојећег закона.


Извор Танјуг/Вечерње новости, 19. март 2017.

Препоручи текст:

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to Google PlusSubmit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to LinkedIn
Info for bonus Review William Hill here.