Menu
RSS

ХОЏАЈ: ПРВО ПРИЗНАЊЕ, ПА ДИЈАЛОГ

HODZAj2"Без узајамног признавања дијалог нема смисла"


Косовски министар спољних послова Енвер Хоџај изјавио је да је Приштина посвећена наставку дијалога са Београдом, али са јасно мерљивим циљевима, наводећи "узајамно признавање као две независне и суверене државе", пренео је РТС.

"Без узајамног признавања дијалог нема смисла", рекао је Хоџај, наводи јавни сервис позивајући се на приштински лист "Зери".

Лист цитира и познаваоце међународних односа и европских интеграција у Приштини, који сматрају да Приштина мора да промени људе који је представљају у дијалогу и свој приступ дијалогу са Београдом.

Како наводи Зери, они сматрају да "инсистирање на директном признавању током дијалога треба да буде безусловно".

Аналитичари, како наводи Зери", сматрају да Приштина није до сада искористила све могућности дијалога, тако да је неопходна "дубока промена формата дијалога".

Реструктуирање дијалога подржао је и косовски премијер Иса Мустафа, који је на четврту годишњицу Бриселског споразума рекао да не би било разумно да дијалог буде настављен на досадашњи начин.

Министарка за дијалог у косовској влади Едита Тахири, рекла је да не зна када ће дијалог бити настављен, наводећи резолуцију косовске скупштине о прекиду дијалога док је Рамуш Харадинај у рукама француских правосудних власти, које разматрају захтев Србије о његовом изручењу.


Извор Танјуг/Вечерње новости, 21. април 2017.

Препоручи текст:

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to Google PlusSubmit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to LinkedIn
Info for bonus Review William Hill here.