Menu
RSS

ТРАМП ОДУСТАО ОД ПРЕВЕНТИВНОГ НАПАДА НА СЕВЕРНУ КОРЕЈУ

trampciaОн је рекао да неће одустати од својих захтева Северној Кореји који су подигли много буке

Председник САД Доналд Трамп одбио је да разматра могућност превентивног напада САД на Северну Кореју.

„Ми о томе никада не говоримо. Никада“, одговорио је Трамп новинарима на питање да ли би САД могле прве да изведу напад.

Он је рекао да неће одустати од својих захтева Северној Кореји који су подигли много буке.

„Могао бих да будем и оштрији“, рекао је Трамп.

Осим тога, Трамп је навео да Северна Кореја треба да буде „врло нервозна“ уколико Пјонгјанг буде нешто планирао против САД. Влада Северне Кореје треба да се „уозбиљи или ће бити у невољи као ниједан народ на свету до сада“, додао је амерички председник.

Трамп је додао да би Кина могла више да учини како би извршила притисак на Северну Кореју и да је уверен у такве кораке Пекинга. Амерички лидер је додао: „Увек ћемо разматрати преговоре“.

Амерички председник обећао је и да ће повећати трошкове за противоракетну одбрану, пренела је агенција Ројтерс.

„Повећаћемо буџет за одбрану за много милиона“, рекао је Трамп. Према његовим речима, то укључује и противракетне програме.

Раније је Трамп запретио Северној Кореји да ће се „суочити са огњем и гневом какве свет још није видео“ ако поново буде запретила Сједињеним Америчким Државама. После тога је Централна новинска агенција Кореје саопштила да војска Северне Кореје проучава могућност ракетног напада на америчке војне објекте на острву Гвам у западном делу Тихог океана.

 

Извор Спутњик, 10. 8. 2017.

Препоручи текст:

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to Google PlusSubmit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to LinkedIn
Info for bonus Review William Hill here.