Menu
RSS

САД ПРЕУЗЕЛЕ ОДГОВОРНОСТ И ЗА БАЛКАН

kacin00Кацин: Долазак Пенса био је и посета савезничкој држави, па и честитка Црној Гори

Нова америчка администрација је поручила да се уходава и преузима одговорност за стабилност, просперитет и мир у Европи, у Европској унији и на Западном Балкану, рекао је амбасадор Словеније при НАТО Јелко Кацин, коментаришући посету потпредседника САД Мајка Пенса Црној Гори.

Он сматра да је то била права порука у право време упућена нашем континенту, свету и некима који нису фактор стабилности у региону.

„Пошто је Црна Гора недавно постала чланица НАТО, долазак Пенса био је и посета савезничкој држави, па и честитка Црној Гори, која је у Алијанси преузела све обавезе и одговорности”, рекао је Кацин за Побједу, преноси РТЦГ.

Словеначки амбасадор каже да је Пенс боравио у Црној Гори из више разлога.

„Дао је снажну поруку и подршку САД целом региону и појединим земљама које су се одазвале адекватним присуством највиших представника држава региона. По нивоу присутности може се јасно оценити интерес дражава да унапреде и продубе сарадњу са САД”, каже Кацин. (Танјуг)

 

Извор Танјуг / Политика, 11. 8. 2017.

Препоручи текст:

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to Google PlusSubmit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to LinkedIn
Info for bonus Review William Hill here.