Menu
RSS

РАЗЛАЗ ЈАНКОВИЋА И ШУТАНОВЦА

Sutanovac Jankovic 1Јанковић: Једини дијалог који ћу икада имати са Александром Вучићем је искључиво "разговор о мирној предаји власти"

Покрет слободних грађана Саше Јанковића саопштио је данас да обуставља планове о изборној сарадњи са Демократском странком (ДС) због тога што је председник ДС Драган Шутановац, како се наводи у саопштењу, јавно понудио Александру Вучићу сарадњу на изменама Устава.

"У стању прикривене диктатуре под фантомкама, тиме се суштински учествује у лажирању демократије и симулацији дијалога. Грађани Србије имају право да знају ко стоји са које стране. Бескрајне политичке комбинаторике морају бити замењене чврстим и принципијелним ставовима у које се грађани Србије увек могу поуздати. Нико нема право да се коцка њиховим поверењем", наводи се у саопштењу Јанковићевог покрета.

Тај покрет је изразио жаљење због, како се наводи, "заокрета председника ДС" али и поновио да је једини дијалог који ће икада имати са Александром Вучићем искључиво "разговор о мирној предаји власти".

Председник Покрета слободних грађана Саша Јанковић је оценио да потез председника ДС "представља кршење првог принципа и услова сарадње опозиције – да нема непосредне нити посредне сарадње са влашћу Српске напредне странке".

ЛУТОВАЦ: ПРЕДЛОГ УСТАВНИХ ПРОМЕНА ОДНОСИ СЕ НА ПРАВОСУЂЕ, НИШТА ВИШЕ ОД ТОГА
Председник Политичког савета ДС Зоран Лутовац написао је да је предлогом уставних промена у правосуђу ДС грађанима понудила решења која би водила независном и ефикасном правосуђу и ништа друго.

"Предлог уставних промена односи се на правосуђе. Предлогом уставних промена у правосуђу ДС је понудила решења која би водила независном и ефикасном правосуђу. Ништа више од тога", написао је Лутовац на свом Твитер налогу.

Шутановац је, између осталог, изјавио да ће демократе свој предлог уставних измена послати 'председнику' Александру Вучићу и да дебата треба да почне прво на нивоу експерата", додаје се у саопштењу.


Извор Блиц, 16. август 2017.

Препоручи текст:

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to Google PlusSubmit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to LinkedIn
Info for bonus Review William Hill here.