Menu
RSS

ДОДИК И ЦВИЈАНОВИЋ: УСТАВНИ СУД ОПЕТ ПОДРИВА РС

dodik miloradУставни суд БиХ одбио је као неосновану апелацију Републике Српске поднету против пресуда Суда БиХ којима је наложено да војни објекат "Велики Жеп" у Хан Пијеску буде укњижен као имовина БиХ

Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да је Уставни суд БиХ потврдио да је политичко а не правосудно тело.

Како је навео, то је потврђено тиме што је Уставни суд БиХ одбио апелацију Правобранилаштва РС у вези са књижењем војне имовине.

То је само једна у низу одлука Уставног суда БиХ која је политички диригована и директно уперена против Републике Српске, рекао је Додик, а преносе Независне.

"Да будем до краја искрен, ова одлука за мене није изненађење ако се има у виду да Уставни суд БиХ у континуитету доноси антиуставне и политичке одлуке. Не постоји закон који каже да БиХ има имовину, те према томе не постоји ниједан правни основ за књижење било које локације или објекта на БиХ", рекао је Додик и додао да одлука Уставног суда дубоко задире и у темеље Дејтонског споразума, јер према том споразуму Републици Српској припада 49 одсто територије, а применом одлуке однос 49:51 биће нарушен.

Председница Владе РС Жељка Цвијановић изјавила је да одлука Уставног суда БиХ потврђује да је на делу отимачина територије Републике Српске, као и да је то синхронизована акција, која долази са нивоа БиХ и из "кухиње делова међународне заједнице, усмерена на развлашћивање Српске".

Цвијановићева је нагласила да је Уставни суд БиХ, по ко зна који пут, показао да наступа са позиције спровођења појединачних политичких циљева, а не с позиције права, те додала да упориште за овакву одлуку не постоји ни у Уставу, ни у Дејтонском споразуму.

Уставни суд БиХ одбио је као неосновану апелацију Републике Српске поднету против пресуда Суда БиХ којима је наложено да војни објекат "Велики Жеп" у Хан Пијеску буде укњижен као имовина БиХ.


Извор Танјуг/Б92, 16. август 2017.

Препоручи текст:

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to Google PlusSubmit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to LinkedIn
Info for bonus Review William Hill here.