Menu
RSS

НОВИ НАПАД У ШПАНИЈИ, ЛИКВИДИРАНО ПЕТ ТЕРОРИСТА

Spanija napadНапад се догодио нешто после један сат након поноћи – мање од осам сати након напада у Барселони

Шпанска полиција саопштила је да је убила пет људи у граду Камбрилс и спречила нови терористички напад, други након оног у Барселони када је убијено 13 људи.

Напад се догодио нешто после један сат након поноћи – мање од осам сати након напада у Барселони.

Нападачи су у аутомобилу улетели у групу људи на шеталишту поред мора, повређено је седморо (шест цивила и један полицајац), од чега је једна особа критично, наводе из хитне службе.

Нападачи су потом изашли из аутомобила и почео је обрачун с полицијом у којем су сви убијени.

Медији су пренели да су нападачи били опасани експлозивом, BBC је истакао да је након напада извршен и низ "контролисаних експлозија".

Међутим, каталонски званичници су нешто касније саопштили да су нападачи били опасани лажним експлозивним прслуцима.

РТ пише да су четворица нападача била у аутомобилу, њих су убиле безбедносне службе, а да је пети ишао пешке. Он је рањен у обрачуну са полицијом и приведен, али је нешто касније подлегао ранама.

Из полиције наводе да је у Камбрису ситуација сада под контролом.

"Радимо на хипотези да су напади у Барселони и Камбрилсу повезани", наводе из полиције.

Камбрилс се налази око 100 километара јужно од Барселоне и популарно је туристичко летовалиште.

Миран дан у каталонској престоници у четвртак претворен у пакао за неколико минута, колико је белом комбију требало да у пуној брзини и “цикцак“ вожњом удари у све што се испред њега нашло, пре него што се забио у киоск, пред очима српског држављанина Станка Лекића.

Информације које су стизале до јавности су у великој мери биле опречне, од почетне да је дошло и до талачке кризе у једном ресторану, до тачке да се ни не назире ко би могао да буде осумњичен за управљање комбијем смрти.


Извор Б92, 18. август 2017.

Препоручи текст:

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to Google PlusSubmit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to LinkedIn
Info for bonus Review William Hill here.