Menu
RSS

ЗАШТО ЗОРАНА "ШТИТИ" ВУЧИЋА ОД ЦРКВЕ?

Zorana vucicЗорана Михајловић: Очекујем од Цркве да не врше притисак пре почетка разговора о Косову на председника Србије Александра Вучића

Очекујем да ће Српска православна црква, као вековни чувар нашег народа и културе на Косову, бити добар партнер и да ће својим утицајем истински помоћи у успостављању нове врсте дијалога између Срба и Албанаца. Очекујем и да не врше притисак пре почетка разговора о Косову на председника Србије Александра Вучића.

Ово је у недељу изјавила потпредседница Владе и министарка саобраћаја, грађевинарства и инфраструктуре Зорана Михајловић, реагујући на изјаву патријарха српског Иринеја, који је дан раније, после прославе седам векова манастира Троноша, рекао "Новостима" да верује да наш председник мисли исто што и Црква и народ.

— Верујем да ће ова фаза дијалога о Косову, током које ће председник Вучић разговарати са свим најзначајнијим институцијама и појединцима, донети једну нову политику - навела је Михајловићева, како се наводи у саопштењу Кабинета потпредседнице Владе. - Све досадашње политике довеле су до тога да је Косово све даље од Србије. Зато нам је потребна нова, мудра и рационална политика коју ћe спроводити председник Србије Александар Вучић и Влада Србије.

Потпредседница Владе је додала и да је Србији потребна нова политика која за циљ има бољи живот наших сународника на Косову, политику заштите наше културне и верске баштине, очување економских интереса и помирења са албанским народом.

Српски патријарх Иринеј казао је и да се уздамо у Русију да ће нам помоћи да сачувамо оно што је увек било наше и да је наш највећи проблем што се наш прогнани народ није вратио на Косово, те да је њихов повратак највећи задатак за све.


Извор Вечерње новости, 18. септембар 2017.

Препоручи текст:

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to Google PlusSubmit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to LinkedIn
Info for bonus Review William Hill here.