Menu
RSS

ТРАМП ПРОТИВ СЕВЕРНЕ КОРЕЈЕ, ИРАНА, ВЕНЕЦУЕЛЕ...

Tramp UNАко Америка буде угрожена, нећемо имати другог избора него да потпуно уништимо Северну Кореју

Амерички председник Доналд Трамп рекао je на заседању Генералне скупштине УН да жели хармонију и пријатељство, али и истакао да неки делови света иду дођавола.

Он је додао и да не жели сукобе, као и да је Америка вођена исходима и резултатима, а не идеологијом.

Додао је и да ће увек Америку стављати на прво место, а потом је и жестоко критиковао режиме у Северној Кореји и Ирану.

“Неки делови света иду дођавола. Ако Америка буде угрожена, нећемо имати другог избора него да потпуно уништимо Северну Кореју. Ким Џонг-ун је ракеташ у самоубилачкој мисији. Сада је време да сви заједно радимо да изолујемо Кима све док он не престане са непријатељским понашањем. Суверене државе морају да буду основа светског поретка. Морамо да одбацимо претње суверенитету, од Украјине до Јужног кинеског мора. Очекујем да све државе поштују интересе свог народа, као и права других суверених држава“, рекао је Трамп.

Према његовим речима: “Отпаднички режими су претња свету“.

“Они помажу раширеним терористичким мрежама. То су Северна Кореја и Иран. Противницима САД поручује да ће америчка војска постати јача него икада у историји“, навео је Трамп.

Поводом Ирана, Трамп је рекао да се ради о "економски празној отпадничкој држави чији је једини извозни производ насиље". Нуклеарни споразум са Ираном Трамп је назвао "срамним" и додао да светски лидери не могу да се држе тог споразума ако он омогућава наставак иранског нуклеарног програма.

Власти у Техерану, које је назвао "убилачким режимом" и "корумпираном диктатуром", позвао је да престану да "подржавају терористе" и "дестабилизују Блиски исток".

У складу са ставом "прво Америка", председник САД је навео да ће његова земља "заувек бити пријатељ света и посебно савезника", али да су Американци примарна обавеза.

"Сви одговорни лидери имају обавезу да служе својим грађанима. Више не можемо бити искоришћавани или улазити у једностране споразуме где САД не добијају ништа заузврат", рекао је Трамп.

Он је навео да "Америка никоме не намеће свој начин живота", али да је њему Америка на првом месту, "као што би и другим политичарима требало да буду њихове земље".

Трамп је кризу у Венецуели назвао "неприхватљивом" и изјавио да САД "не могу само да стоје по страни и гледају". Венецуеланску владу је назвао "социјалистичком диктатуром".


Извор Бета/Танјуг/Б92, 19. септембар 2017.

Препоручи текст:

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to Google PlusSubmit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to LinkedIn
Info for bonus Review William Hill here.