Menu
RSS

АНЂЕЛКОВИЋ: НАДАМ СЕ ДА ВУЛИН У ИМЕ ВЛАДЕ КРИТИКУЈЕ СКОТА

andjelkovic„Грађане треба да интересује како је Вулин стекао стан, али и како је Ђилас стекао своје богатство, или зашто се не баве Шутановцем“

Изјаве министра Ивице Дачића и Александра Вулина о америчком амбасадору Кајлу Скату не треба да утичу на односе са САД, амбасадор је први почео спор непримереним изјавама, рекао је политички аналитичар Драгомир Анђелковић. Оценио је и да би цинично било рећи да је стање у медијима горе него у време претходне власти.

После твита амбасадора Кајла Ската са текстом Вашингтон поста у коме се говори како министар Вулин хвали ратног злочинца, српски званичници америчком представнику поручили су да се не меша. Министар одбране Александар Вулин одбацио је критике амбасадора САД у Београду Кајла Ската поводом односа према хашком осуђенику генералу Владимиру Лазаревићу, наводећи да Србија није изазвала ратове и да не треба да се стиди оних који су је бранили.

„То може да утиче на односе, али не треба да утиче. Треба да бранимо нашу перпективу посматрања. Истина је била обрнута. Крајње је непримерено да амерички амбасадор, чија је земља била носилац агресије према Србији, помиње ту тему. Влада се превише суздржава, то је била агресија и о томе не може да се прича на други начин", рекао је он гостујући у Новом дану.

Амбасадор је тај који је почео спор, каже Анђелковић и додаје да се нада да је Вулинов став усаглашен са Владом и да то није само став Вулина.

„Надам се да Вулин говори у име владе. Било би погубно ако не говори. Тема би требало да буде шта је рекао амерички амбасадор“, рекао је и додао да нико од америчких генерала није осуђен за страдање српских цивила у НАТО бомбардовању, као и да је Хашки суд је пустио Насера Орића и Рамуша Харадинаја.

Говорећи о сарадњи Србије са НАТО, он је рекао да су мале земље принуђене да балансирају са великим како би спречиле веће несреће.

„НАТО пакт је регионални рекеташ, трудимо се да одржавамо што боље односе да не би још већу несрећу доживели, причамо о избегавању нових несрећа, а не о правди“, каже. "Надам се да нисмо искрен пријатељ са САД. Ако их стварно сматрамо искреним пријатељима, онда са нама нешто није у реду", додао је.

„СТАЊЕ У МЕДИЈИМА НИЈЕ ГОРЕ“
Анђелковић сматра да стање у медијима данас није горе него у време претходне власти. "Цинично би било рећи да су гори медији... власт увек има утицаја на медије, и тако што ће одлучивати где ће се јавна предузећа рекламирати... али ако погледате 2011. нема ту неке разлике. Данас није горе", каже.

Коментаришући изјаву Ане Брнабић у Парламенту ЕУ у Бриселу да у Србији постоји истраживачко новинарство, али не и објективни новинари, он је оценио да намера премијерке није била да критикује оне медије који о влади пишу позитивно, већ је те ставове изнела због запада.

"Смета ми што у иностранству прича на тај начин о споственим медијима", каже. Он је рекао и да су, што се тиче објективних новинара и аналитичара, сви новинари субјективни и наступају из својих убеђења.

Поводом случаја стана министра Вулина, Анђелковић је оценио да та прича треба да добије еппилог, али да премијерка не треба да објашњава ставове својих министара, већ да свако треба да стане иза својих речи.

„Грађане треба да интересује како је Вулин стекао стан, али и како је Ђилас стекао своје богатство, или зашто се не баве Шутановцем. Треба покренути анализу финансија свих политичара. Имовина се лако скрива, много више има проблема од онога што се сад прича о Вулину“, рекао је.

Он је казао и да се Вилин јесте „упетљао“. „Могуће да је уносио новац (по 9.000 евра), могуће да није, нека се то институционално решава. Али важно је да није био на власти, нити је обављао функцију, односно није могао да узурпира јавне фондове“, објашњава.


Извор Н1, 13. октобар 2017.

Препоручи текст:

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to Google PlusSubmit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to LinkedIn
Info for bonus Review William Hill here.