MAKEDONSKI REŽIM HAPSI POSLANIKE, GLUMCE I REŽISERE, ČAK I FEJSBUK KRITIČARE

Američka ambasada je i u Makedonsku pravoslavnu crkvu ugradila svoje špijune i postavila ih za vladike

Na kraju druge decenije 21. veka u Makedoniji je na vlasti fašistički režim podržan od strane američke ambasade i država EU koje sebe smatraju „starom Evropom“.

Ova vlast veštački i nasilno, izvan svake demokratske procedure, mimo volje naroda, postavljena od strane vašingtonske duboke države, izlažirala je i pokrala zadnje lokalne izbore održane 15. 10. 2107. godine.

Mimo procedure i bez potrebnog broja glasova je izglasala predsednika parlamenta (27.04 2017) i sada kreće u nacističko hapšenje neistomišljenika. Ovoga proleća, 77 dana je građanstvo Makedonije mirno protestovalo ulicama Skoplja.

A 27, aprila se, uz podršku i ucene američkog ambasadora u Makedoniji Džesa L. Bejla, u Sobranju (skupštini) glasalo kriminalno i ilegalno. Pošto nije imao dovoljno za većinu među 120 poslanika, odnosno 61 glas, neki poslanici SDSM glasali su dvema rukama.

Tako su se glasovi duplirali. Narod koji se nalazio ispred Skupštine ušao je da prekine tu šaradu, ali su ga specijalci i policija ubrzo najurili. Sada, nakon sedam meseci, nacistička policija u Makedoniji hapsi mirne građane koji su predvodili proteste ili bili uz protest.

Ne samo što su pohapšeni, već im je određen pritvor od čak 30 dana. Okrivljeni su kao da su teroristi. Kao Al Kaida ili ISIS! Pored ostalih je uhapšen i svetski poznati operski pevač (bas) Igor Durlovski.

Takođe je uhapšen jedan od najboljih makedonskih glumaca, koji je glumio u desetak jugoslovenskih filmova, Vlado Jovanovski. Uhapšen je i režiser Boris Damovski. On je, uz ostalo, autor satire obrađene u animiranim filmovima „Esnooki, Boris Damovski“.

Uhapšeno je i poslato u pritvor šest poslanika, uključujući i jednu ženu. Među njima je i raniji ministar policije Mitko Čavkov. Nakon toga počelo je privođenje ljudi koji su kritikovali režim putem Fejsbuka.

Američka ambasada je i u Makedonsku pravoslavnu crkvu ugradila svoje špijune i postavila ih za vladike. Ovaj na slici (iznad) je vladika Evropski Pimen. Ne poseduje niti jednu odliku sveštenoga lica.

Takve vladike žele da nas posvađaju sa Srbijom, a u korist NATO države Bugarske i da na taj način razjedine pravoslavlje.

Izvor Fakti, 04. decembar 2017.

Pratite nas na YouTube-u