МАКЕДОНСКИ РЕЖИМ ХАПСИ ПОСЛАНИКЕ, ГЛУМЦЕ И РЕЖИСЕРЕ, ЧАК И ФЕЈСБУК КРИТИЧАРЕ

Америчка амбасада је и у Македонску православну цркву уградила своје шпијуне и поставила их за владике

На крају друге деценије 21. века у Македонији је на власти фашистички режим подржан од стране америчке амбасаде и држава ЕУ које себе сматрају „старом Европом“.

Ова власт вештачки и насилно, изван сваке демократске процедуре, мимо воље народа, постављена од стране вашингтонске дубоке државе, излажирала је и покрала задње локалне изборе одржане 15. 10. 2107. године.

Мимо процедуре и без потребног броја гласова је изгласала председника парламента (27.04 2017) и сада креће у нацистичко хапшење неистомишљеника. Овога пролећа, 77 дана је грађанство Македоније мирно протестовало улицама Скопља.

А 27, априла се, уз подршку и уцене америчког амбасадора у Македонији Џеса Л. Бејла, у Собрању (скупштини) гласало криминално и илегално. Пошто није имао довољно за већину међу 120 посланика, односно 61 глас, неки посланици СДСМ гласали су двема рукама.

Тако су се гласови дуплирали. Народ који се налазио испред Скупштине ушао је да прекине ту шараду, али су га специјалци и полиција убрзо најурили. Сада, након седам месеци, нацистичка полиција у Македонији хапси мирне грађане који су предводили протесте или били уз протест.

Не само што су похапшени, већ им је одређен притвор од чак 30 дана. Окривљени су као да су терористи. Као Ал Каида или ИСИС! Поред осталих је ухапшен и светски познати оперски певач (бас) Игор Дурловски.

Такође је ухапшен један од најбољих македонских глумаца, који је глумио у десетак југословенских филмова, Владо Јовановски. Ухапшен је и режисер Борис Дамовски. Он је, уз остало, аутор сатире обрађене у анимираним филмовима „Еснооки, Борис Дамовски“.

Ухапшено је и послато у притвор шест посланика, укључујући и једну жену. Међу њима је и ранији министар полиције Митко Чавков. Након тога почело је привођење људи који су критиковали режим путем Фејсбука.

Америчка амбасада је и у Македонску православну цркву уградила своје шпијуне и поставила их за владике. Овај на слици (изнад) је владика Европски Пимен. Не поседује нити једну одлику свештенога лица.

Такве владике желе да нас посвађају са Србијом, а у корист NATO државе Бугарске и да на тај начин разједине православље.

Извор Факти, 04. децембар 2017.