Камеронов саветник: Доналд Трамп естетски вређа елите

За њих, све се своди на стил и тон, не на суштину и резултате

Бивши саветник британског премијера Дејвида Камерона каже да је његов некадашњи шеф сматрао да је “Барак Обама један од највећих нарциса на јавној сцени”.

Како преноси “Индепендент”, својевремено један од најближих Камеронових саветника Стив Хилтон каже да је бивши амерички председник увек “мислио да је најпаметнији”, док је стао у одбрану актуелног председника Доналда Трампа.

“Мој бивши шеф је мислио да је Обама један од највећих нарциса са којима се икада сусрео. Обама никада није слушао никога, увек је мислио да је паметнији од свих стручњака у соби, а сваки састанак је видео као прилику да дели лекције. То је довело до правих катастрофа, као што су Сирија или успон Исламске државе”, навео је Хилтон.

Како је рекао за НБЦ, говорећи о прашини коју је подигла књига “Ватра и бес”, за светске елите такви проблеми нису никаква тема, јер “они живе у свом балону”.

“За њих, све се своди на стил и тон, не на суштину и резултате. Доналд Трамп естетски вређа елите, он је као уметничко дело које није по њиховом укусу”, рекао је Хилтон.

Хилтон ту није стао са критикама и рекао је да светске елите “живе у свету богатих квартова, предивних хипстерских локала и у свету у ком су сви њихови умешани у виртуелни свет економије”.

“Они не виде шта се дешава у реалној економији”, навео је Хилтон.

Он је рекао и да је Трамп, без обзира на то какво му је ментално стање, постигао више за америчког радног човека, него сви његови претходници у последњих осам или 16 година.

 

 

Извор Б92, 9. јануар 2018.