Дачић: Неће бити предизборне коалиције са радикалима у Београду

У случају самосталног наступа на предстојећим изборима, кандидат СПС-а за градоначелника биће Александар Антић

Председник Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић рекао је да је Главни одбор те странке донео одлуку да постоје две опције за наступ на београдским изборима – или да се иде у коалицију са Српском напредном странком, или да социјалисти наступе самостално. Коалиција са радикалима није опција за Београд, каже Дачић.

Дачић је уочи изборне конференције форума жена СПС-а Београда, подсетио да су социјалисти на прошлим изборима у главном граду остварили добар резултат, и да су тада освојили 11 одсто гласова.

У случају самосталног наступа на предстојећим изборима, кандидат СПС-а за градоначелника биће Александар Антић, прецизирао је лидер социјалиста.

На питање Н1 да ли размишљају о коалицији са радикалима у Београду, Дачић је подсетио да су СПС и СРС заједно наступали на локалним изборима у Мионици, али да то није била опција за Београд.

Каже да је таква коалција од стране опозиционих политчара оштро критикована, као да се ствари враћају на црвено-црну коалицију, али да он нема проблем са тим.

“Ништа нас не сме изненадити. Као социјалисте покушали су да нас униште и отпишу, али не само да смо васкрсли, него нису успеле да нас униште НАТО бомбе. Погледајте где сам ја, а где су они који нас критикују”, поручио је Дачић.

Каже и да не верује да ће СНС променити своју одлуку о томе да не буде ванредних парламентарних избора, иако их он лично прижељкује.

“Зато што смо стално суочени са причама да ће власт да падне и да ће доћи нове снаге на власт, иако ми знамо да то нису нове снаге. Ако се жели озбиљна политичка борба онда су избори права ствар”, навео је Дачић.

 

 

Извор N1, 10. јануар 2017.