Председништво СНС одлучило: Без ванредних парламентарних избора

Репортер РТС-а јавља да су против били само Миленко Јованов и Марија Обрадовић

На седници Председништва Српске напредне странке одлучено је да се београдски избори одрже без ванредних парламентарних избора, рекао је председник те странке Александар Вучић. СНС ће се свом снагом, одлучношћу и храброшћу борити за победу на изборима за Београд који ће бити у марту, истакао је Вучић.

Александар Вучић је, после седнице Председништва СНС-а која је била затворена за јавност, рекао да Председништво није подржало расписивање ванредних парламентарних избора.

Вучић је, у обраћању новинарима после седнице, рекао да је захвалан врху странке што је готово једногласно, са два гласа против, прихватио његов став да је државни и национални интерес важнији од страначког. Репортер РТС-а јавља да су против били само Миленко Јованов и Марија Обрадовић.

Лидер СНС-а навео је да је Председништво те странке донело одлуку да се свом снагом, одлучношћу и храброшћу бори за победу на београдским изборима, а да се не подржи одржавање ванредних парламентарних избора, упркос чињеници да је у самој расправи био једнак или нешто већи број људи за расписивање ванредних парламентарних избора.

Вучић је навео и да ће се листа за Београд звати „Александар Вучић – Зато што волимо Београд“ и истакао да ће највише на тој листи бити нових људи, који нису чланови ниједне странке.

„Ишло се са људима за које сам уверен да ће добити поверење Београђана“, рекао је Вучић и додао да ће на листи бити спортиста, људи из културе, професора и других угледних људи Београда.

Tим ће бити познат када председница Скупштине Маја Гојковић распише изборе, навео је лидер СНС-а и додао да ће избори бити у марту.

 

Извор РТС, 10. јануар 2017.