Избори у Београду 4. марта

Осим за Београд, за 4. март расписани су и локални избори за Бор и Аранђеловац

Председница Скупштине Србије Маја Гојковић расписала је изборе за Београд, који ће се одржати 4. марта.

Осим за Београд, за 4. март расписани су и локални избори за Бор и Аранђеловац.

Гојковићева је, на конференцији за медије, рекла да се 4. марта бирају одборници локалних парламената и да би грађани требало добро да обрате пажњу на то за кога гласају и да проуче ко је и шта урадио, јер ће ти људи наредне четири године водити њихове градове.

„Позивам грађане Београда, Аранђеловца и Бора да изађу на изборе 4. марта јер својим гласом одлучују како ће изгледати будућност њихових градова, њихов свакодневни живот и живот њихових породица и пријатеља. Важно је да на изборе изађу сви и да својим гласом одлуче како ће им изгледати власт“, рекла је Маја Гојковић.

Одлука о расписивању локалних избора у Београду, Бору и Аранђеловцу ступа на снагу одмах након објављивања у Службеном гласнику, од када може и да почне предизборна кампања.

Гојковићева је рекла и да ће избори бити одржани по процедури предвиђеној Законом о локалним изборима.

Подсетимо, председник Србије Александар Вучић је синоћ, гостујући у емисији „Око интервју“ на РТС да ће избори у Београду бити одржани 4. или 11. марта, „али је та одлука на председници Скупштине Србије Маји Гојковић“.

Према његовим речима, носилац листе која носи његово име на београдским изборима биће доктор Зоран Радојичић, директор Универзитетске дечје клинике у Тиршовој.

Извор Б92, 15. јануар 2017.