Dodik demantovao optužbe “Gardijana”

Dodik navodi da lažne informacije o ruskim plaćenicima skreću pažnju sa bezbednosnih izazova povezanih sa islamistima

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik uputio je redakciji britanskog Gardijana pismo u kom demantuje informacije iz teksta koji je taj list objavio pod naslovom „Ruski plaćenici podržavaju separatiste bosanskih Srba“.

Dodik u tom pismu opovrgava te tvrdnje istovremeno iskazujući „zabrinutost da list s takvom reputacijom citira jedan sarajevski portal bez provere i traženja komentara od vlasti RS“, dodajući da „ovakvo pisanje može da naruši stabilnost u BiH“, prenosi „Euroblic“.

„Ništa nije vredno to što govori gospodin Mektić, koji ne dostavlja nikakav dokaz za viđenja koja su navedena u tom članku. Ministar unutrašnjih poslova RS će odmah delovati čim mu se dostave bilo kakvi dokazi o paravojnom delovanju u RS“, navodi se u Dodikovom pismu.

Dodik navodi da ovakve informacije skreću pažnju sa drugih bezbednosnih izazova, među kojima su „prisustvo džihadističkih boraca u BiH, povećanje broja boraca koji su ratovali na strani DAEŠ-a i vratili u BiH, kao i nelegalni kanali novca koji ugrožavaju stabilnost i bezbednost RS“.

 

Izvor Sputnjik, 17. januar 2018.

Pratite nas na YouTube-u