Putin: Cilj je da nakon šest godina Rusija bude nezadrživa u napredovanju

Sa puta ubrzanog razvoja Rusije moraćemo ukloniti sve što mu može smetati

Uspešna primena našeg naoružanja u Siriji pokazala je da je ruska armija jedna od najopremljenijih u svetu – ocenio je Vladimir Putin.

Pritom je ukazao da ceo niz ruskih oružja nema konkurenciju u svetu.

Generalno je – podvlači crtu ispod vojne operacije u Siriji – ukazao i da su Oružane snage RF po naoružanju među vodećim na planeti.

Sve ovo je rekao na savetovanju sa vodećim generalima u kojem su, naravno, učestvovali i ministar odbrane RF Sergej Šojgu i načelnik Generalštaba Valerij Gerasimov.

Ruski lider je potom- prilikom susreta sa svojim poverenicima za predsedničku izbornu kampanju – otkrio šta će za njega biti glavno ako ponovo bude izabran za šefa države:

„Šta treba da bude naš supercilj za narednih šest godina? Moramo obezbediti takav uzlet u razvoju zemlje – na svim pravcima i sa takvom dinamikom i razvojnom inercijom – da posle toga, kada tih šest godina budu za nama, Rusija ide napred sa ma kakvim teškoćama i neočekivanostima se potom suočila“.

Prema njegovima rečima, preduslov za uzlet je pravilna procena razvojnih trendova u svetu sa poimanjem šta će pojedine zemlje narednih decenija činiti velikim.

Ruski lider je istovremeno izgovorio i opomenu:

„Sa puta ubrzanog razvoja Rusije moraćemo ukloniti sve što mu može smetati. Čak i ono što nam je blisko i drago a postaje prepreka“.

Putin je ocenio da je pritisak na Rusiju i njeno rukovodstvo počeo poodavno:

„Čim smo počeli da stajemo na noge, čim smo se obračunali sa teroristima na Kavkazu, krenula je borba za tobožnju demokratiju. Razni pokreti za ljudska prava počeli su da brane pripadnike Al Kaide koji su protiv nas ratovali“.

 

Izvor Fakti, 31. januar 2018.