Шешељ и Обрадовић: Ко је Вучићев а ко Љотићев

Оштар ТВ дуел лидера радикала и Двери

У ватреном политичком тв дуелу “без пардона” су “аргументе” и оптужбе разменили лидер СРС Војислав Шешељ и лидер Двери, Бошко Обрадовић. О београдским изборима се говорило тек спорадично.

Дуел на коме је требало да се говори о изборима у Београду, на којима обе странке имају своје листе, почео је Обрадовић, који је сусрет са лидером радикала отворио примедбом да је то први јавни сусрет власти и опозиције, а да је Шешељ дошао као представник власти и политички отац лидера СНС Александра Вучића.

“Београдски избори су прилика да грађани гласају између кадрова Демократске странке, сада преобучених у СНС или странака око Драгана Ђиласа, такође својевремено члана ДС, или пак истинске алтернативе и опозиције – коалиције Доста је било (ДЈБ) и Двери, који никада нису били на власти”, рекао је Обрадовић.

Обрадовић је на питање откуд Двери с ДЈБ, одговорио да је то последица њиховог заједничког рада у Скупштини Србије против режима Александра Вучића, признања Косова и уласка у НАТО.

Војислав Шешељ је одговорио да је “свој човек”, да никога другог ту не представља а ни да Александар Вучић није његов ученик, јер “да јесте не би променио станку, идеологију и окренуо се ЕУ”.

“Следбеник сте ви, и то Димитрија Љотића, југословенског фашисте са идеологијом Мусолинија и Хитлеровог слуге који је помагао нацистима у стрељању ђака у Крагујевцу”, рекао је Шешељ.

Онда је почео да “пропитује” Обрадовића око финансирања странке, плаћана адвоката, пара из дијаспоре, Хиландара…

Обрадовић је одговорио цитатима из књига о Шешељу као агенту CIA и српског ДБ-а, које су писали бивши Шешељеви сарадници, који су у његову корист сведочили и у Хашком трибуналу.

Војислав Шешељ је у расправи изјавио да је нормално да ће, ако радикали победе у Београду, запошљавати страначке кадрове где год је могуће осим ако баш мора преко јавног конкурса.

Бошко Обрадовић је на то одговорио да је такво страначко а не професионално запошљавање срж узрока пропасти Србије, и да овакво признање Шешеља сматра нечувеним.

Емисија у којој практично није било разговора ни о изборима генерално ни о београдским посебно, Шешељ и Обрадовић су завршили “частећи се” ко је чија “пудлица”. На Обрадовићеву примедбу да је Шешељ по повратку из Хага постао “Вучићева пудлица”, овај је одговорио да по природи може бити само шарпланинац “јер кад угризе кида месо”, а да је пудлица Обрадовић, јер “само кевће” а нема последица.

У тренуцима када је већ кренула одјавна шпица емисије, а супарници су и даље говорили јер нису желели да прекину “расправу”, Шешељ је негирао да постоји документ да му је четнички војвода из Другог светског рата Момчило Ђујић одузео 1998. године титулу војводе, дату 1990.

ШЕШЕЉ: НЕЋЕМО РУШИТИ ВУЧИЋА
Шешељ је казао да Вучића радикали “неће рушити на улици” све док одолева да призна Косово као независно и дозволи његов улазак у међународне институције, и док Србија не уђе у НАТО.

 

Извор Мондо, 25. фебруар 2018.