„Новости“: СНС на 43,1; Пролазе још само Ђилас, Шапић, СПС

''Новости" објавиле процену рејтинга кандидата на предстојећим изборима у Београду

Листу „Александар Вучић – зато што волимо Београд“, подржава 43,1 одсто грађана Београда, показује најновије истраживање које објављују „Вечерње новости“.

Према анкети о расположењу бирача пред гласање у недељу, од укупно 24 учесника на изборима, цензус би прешла још само три. Реч је о листама које предводе Драган Ђилас, Александар Шапић и социјалисти.

Како наводе „Новости„, рејтинг листе бившег градоначелника – „Драган Ђилас – Београд одлучује, људи побеђују“, бележи пад и за њу би сада гласало 13,9 одсто грађана.

Подршка се, пише лист, осипа и председнику општине Нови Београд Александру Шапићу, који је сада испод двоцифреног резултата и према истраживању за његову листу би гласало 7,6 одсто бирача.

На четвртом месту је листа „Ивица Дачић – СПС, Драган Марковић Палма – ЈС“, са стабилном подршком од 6,7 одсто гласова.

Према резултатима истраживања, које објављују „Новости„, демократе су близу цензуса с 4,8 одсто гласова.

Према писању тог листа, демократама су „за петама“ радикали и листа „Љубиша Прелетачевић Бели – Зато што волимо Беловград“, са подршком 4,4 одсто бирача, и листа „Доста је било и Двери – Да ови оду, а да се они не врате“, с 4,3 одсто гласова.

Изборна листа „Не да(ви)мо Београд“ има подршку три одсто бирача, а остали учесници, према истраживању, немају довољну подршку за освајање мандата, наводе „Новости“.

 

Извор Танјуг/Вечерње новости/Б92, 01. март 2018.