Ана Брнабић: Осећамо све већу блискост са Републиком Српском

“Увек је задовљство да као председница Владе Републике Србије могу да дођем у Бањалуку, и да вам пружимо сву подршку коју можемо да вам пружимо”

Премијерка Србије Ана Брнабић разговарала је у Бањалуци с председницом Владе РС Жељком Цвијановић, и поручила да Србија осећа све већу блискост са Републиком Српском.

“Драго ми је да сам у Бањалуци, увек је задовољство да видим председницу Владе Цвијановић и председника Додика. Данас је мени дан у знаку Републике Српске. Ја ћу отићи мало раније него што сам планирала назад у Београд зато што у Београду обележавамо и Дан РС тако да ћу и тамо говорити. Мислим да све ово показује једне стварно специјалне везе између Републике Српске и Републике Србије. Верујте да ми осећамо све већу блискост са Републиком Српском. Изузетно ми је драго да је захвљаљујући фискалним реформама, фискалној дисциплини и макроекономској стабилности које је претходна влада на челу са данашњим председником Републике Александром Вучићем успела успешно да имплементира, да ми имамо буџет Републике Србије који изгледа потпуно другачије, једну другачију снагу, стабилност, и да смо у могућности да помогнемо Реублици Српској, општинама и грађанима са фантастичним пројектима које имате”, казала је Брнабић у Бањалуци.

Говорила је и о отварању моста Љубовија – Братунац. “Такође нам је драго да видимо једну такву стабилност у Републици Српској, брзо усвајање пројеката, имплементацију и надам се да ће то бити будућност за нас, што више заједничких и великих пројеката. Један од приоритета у овом тренутку је да отворимо грачнични прелаз, да договоримо то са Федерацијом и да пустимо у рад мост Љубовија – Братунац који смо изградили, да наставимо да разговарамо о новим енергетским пројектима”, навела је она.

Поновила је да јој је драго да Србија и РС имају посебне односе. “Увек је задовљство да као председница Владе Републике Србије могу да дођем у Бањалуку, и да вам пружимо сву подршку коју можемо да вам пружимо”, навела је она.

Састанку са Брнабић присуствовали су потпредседница Владе РС и министарка за просторно уређење, грађевинарство и екологију Сребренка Голић и министар индустрије, енергетике и рударства РС-а Петар Ђокић, министар рударства и енергетике Републике Србије Владимир Антић и министар заштите животне средине Републике Србије Горан Триван.

Делегација Владе Србије присустоваће и стручној конференцији о теми “Енергетска сувереност – Бањалука као регионални центар”.

 

Извор Н1, 15. март 2018.