Убио се пилот осумњичен за обарање малезијског авиона у Донбасу

Супруга контроверзног пилота саопштила да је ,,био депресиван и имао непријатности на послу”

У граду Николајеву се убио – хицем из пиштоља у срце – бивши пилот Ваздушних снага Украјине 29-годишњи Владислав Волошин. Наоко, црнохроничка вест која није од значаја ни за кога изван те земље, а није тако.

Волошин је био човек за кога се сумњало да је 17. августа 2014-те уништио малезијски Боинг који је летео из Амстердама за Куала Лумпур. Био је то лет MH-17 који се изнад Донбаса кобно завршио за свих безмало 300 људи који су се налазили у том авиону.

Током неколико последњих месеци, Волошин је био вд директора војног аеродрома код Николајева.

Како је саопштила украјинска полиција, Волошин је извршио самоубиство у моменту док се у кући налазила цела његова породица.

Његова супруга је прва утрчала у собу у којој је извршио самоубиство и одмах позвала хитну помоћ и полицију.

Волошин је убрзо умро у хитној помоћи Николајева.

Његова супруга је открила да је имао „непријатности на послу“ и да је био депресиван.

Он је пилотирао јуришним авионом Су-25 из састава 225-те Николајевске бригаде тактичке авијације.

Учествовао је у ваздушним ударима по Донбасу 2014-те за шта је од Петра Порошенка добио Орден за храброст ІІІ степена.

Украјинску армију је напустио у јануару.

Његов претходник на положају директора николајевског аеродрома, Михаил Галајко, био је оптужен за узимање мита – убрзо након што је одбио да потпише „папире“ који су се тицали реконструкције аеродрома.

Волошин је те „папире“ одмах потписао.

Постоје озбиљне сумње да је својим Су-25 – ракетом ваздух-ваздух – оборио малезијски путнички авион и да је то била „провокација по наређењу“ у функцији демонизовања Русије и „донбаских сепаратиста“.

Постоје, поред осталог, сведочења да је Волошинов авион летео у време трагедије малезијског Боинга и да се он на матични аеродром вратио „чудан“.

Можда се ради о случајној временској повезаности, али је чињеница да је Волошин пуцао у властито срце само три дана након што је истрага о трагедији малезијског Боинга, која се води у Холандији, почела да одустаје од беспризивног оптуживања снага Доњецке Републике, а посредно и Русије, за обарање тог авиона ракетним системом „Бук“…

 

Извор Факти, 18. март 2018.