Ана Брнабић о реконструкцији владе чим дође Вучић

,,Фокус ми је на убрзању економског раста и повећању запослености, посебно код младих”, рекла је премијерка

Чим се председник Александар Вучић врати из Брисела, замолићу га да разговарамо о реконструкцији Владе, изјавила је премијерка Србије Ана Брнабић и истакла да је реконструкција неопходна како би Влада функционисала као тим.

“Замолићу председника Вучића да разговарамо о реконструкцији Владе и персоналним решењима, чим се он врати из Брисела”, изјавила је премијерка за Танјуг.

Брнабић је подсетила да је прихватила мандат на молбу Вучића зато што “зна колико му је стало до напретка Србије”, али да Влада мора да буде тим, јер без тима нема резултата.

“Функционисаћемо као тим, без појединачних сујета и промовисања личних агенди и имаћемо резултате, или ја не морам да будем председница Владе”, истакла је премијерка.

“Разговоре о реконструкцији Владе, председник Србије и ја започињемо у најкраћем могућем року”, закључила је Брнабић.

НАЈВЕЋИ ПРОБЛЕМ КАШЊЕЊЕ У ПРОЈЕКТИМА
Премијерка је у изјави за “Српски телеграф” оценила и да је у погледу рада појединих ресора највећи проблем што се инфраструктурни пројекти не спроводе “довољно брзо”.

Она је објаснила да су критеријуми за оцену рада министара ефикасност, остварење циљева, тимски дух и посвећеност тиму и заједничким циљевима.

“Фокус ми је на убрзању економског раста и повећању запослености, посебно код младих. Веома ми је важно да се наставе започети инфраструктурни пројекти, реформа образовања, јавне управе и да брже идемо у реформе које обезбеђују владавину права, ефикасно и одговорно судство”, казала је Ана Брнабић.

Брнабић је оценила и да процес јавних набавки није довољно ефикасан и транспарентан.

“Немамо довољно квалитетних фирми за пројектовање, технички пројекти се враћају на дораду и по неколико пута. Фале нам и квалитетне извођачке фирме. На сваком појединачном кораку у овом процесу имамо проблем, а инфраструктурни пројекти су кључ за бржи раст”, рекла је Ана Брнабић.

 

Извор Бета/Танјуг/Н1, 20. март 2018.