Прогон опозиције у ЦГ: Милан Кнежевић на робији

Један од лидера Демократског фронта од данас на издржавању четворомесечне казне затвора

Предсједник ДНП и један од лидера ДФ-а Милан Кнежевић јавиће се данас ЗИКС-у ради издржавања четворомјесечне казне, што ће бити први случај у новијој историји Црне Горе, да један опозициони политичар иде у затвор.

Посланици ДФ-а напустили су, тим поводом, Скупштину Црне Горе и поручили да се неће враћати све док Кнежевић буде у затвору.

Подсјећамо, на јучерашњем скупштинском засиједању посланик ДФ-а Страхиња Булајић је казао је Фронт одустао од планираних мјера отпора, попут затварања у Скупштину, организовања протеста и других ненасилних метода које су планирали због најављеног одласка Кнежевића у затвор.

Кнежевић је осуђен на четири мјесеца затвора због наводног напада на полицајца 2015. године.

Одлуку Кнежевића да се добровољно одазове позиву Тужилаштва на служење четворомјесечне казне затвора, прокоментарисао је и опозициони предсједнички кандидат Младен Бојанић.

— Црногорска јавност имала је прилику да се упозна са дјелом за које је Кнежевић осуђен на четири мјесеца затвора. Прихватање одлуке суда, без обзира на њену правичност или политичку позадину, јесте и треба да буде обавеза сваког грађанина Црне Горе. Данашњим потезом, Кнежевић је доказао величину сопственог интегритета и истинску жељу да личним примјером допринесе да на овим изборима побиједи кандидат којег је подржао највећи дио опозиције. Показао је јавности, а нарочито онима који су га осудили, да у Црној Гори још станује чојство и јунаштво. Хвала, Милане, рекао је Бојанић.

 

Извор ИН4С, 20. март 2018.