Vili Vimer: 20 godina jedini instrument vladavine Zapada je laž

,,Od Tonija Blera smo saznali šta je London u stanju da priredi kada želi rat”

Britanska premijerka nam je ovih dana i nedelja demonstrirala prototip zapadne lažljivosti u potrazi za razlozima kako bi započela rat. Putem globalnih medijskih sila Bi-Bi-Sija i Si-En-Ena u svet su odaslate reči koje ugrožavaju mir, tvrdnje čiji se jedini cilj, izgleda, sastoji u tome da se organizuje konflikt sa jednim evropskim susedom, kome se nameće omča od kraja Hladnog rata. Šta predstoji Evropljanima, pojasnio je britanski komandant generalnog štaba general Nik Karter, rekavši da britanske snage neće napustiti Nemačku 2019, kako je, inače, dogovoreno. U iščekivanju rata s Rusijom, Nemci treba da mirno prihvate saznanje o tome koja će zemlja da nestane sa karte.

Iz godine u godinu, iz dana u dan, vlade NATO i država EU počinju posebne programe s ciljem da prikriju praksu zavera i plasiranja ,,Fake News” i skoro dvadeset godina jedini instrument vladavine Zapada postala je ciljana laž, kao u slučaju ratova u Avganistanu, Siriji, Libiji, ili na nekom drugom mestu na Zemljinom šaru. Svako ko sebe vidi u ustavnoj stvarnosti “bonske republike” mogao bi samo da zavapi kada shvati na koliku je, doslovno pseću odanost, spremna”berlinska republika” u konceptu evropske zavisnosti. U najnovijem tradicionalnom ukazu Bundesveru, savezna vlada je jedino izostavila da saopšti da, posle priznanja Gerharda Šredera o nemačkom učešću u jednom ratu kojim je prekršeno međunarodno pravo – od nemačkih vojnika zahteva da jurcaju naokolo, kako bez ustava, tako i bez zakona o vojsci pod rukom.

A šta je s medijima? Oni su godinama degradirani, od nekada ponosnih i uglednih medijskih kuća, pretvorili su se u puke transmitore, ulagujući se onoj NATO politici koja se više ne pridržava ni sopstvenog ugovora.

A britanska premijerka? Šta je sa njom? Sve do nemačkih medija prenet je utisak da se sve tačno zna, ali da ne sme da se saopšti zbog straha od sopstvenog ministra spoljnih poslova. Šta je drugo ako ovo nije “praksa zavere” najvećeg stepena perfidnosti. Pre nego što dođe do dalje eskalacije sukoba s Moskvom, ponašanje britanske premijerke već sada rađa dva ploda koji se usmeravaju protiv, još uvek postojeće, baze zajedništva na Zapadu: zbog krajnjeg opreza nećemo ni moći niti ćemo smeti da posumnjamo u istrage britanske policije i pravosuđa. To je dovoljno loše, ali su još gore posledice po međunarodnu organizaciju za hemijsko oružje u Hagu. Ne samo zato što je istraga koja je sprovedena u Holandijiu slučaju obaranja aviona u Ukrajini predstavljala izrugivanje evropskim pravnim standardima. Perfidnost britanskog postupanja neće imati obzire prema organizaciji za hemijsko oružje. Da bi dokrajčili Rusiju, u Londonu se neće ni od čega uzdržavati.

Od Tonija Blera smo saznali šta je London u stanju da priredi kada želi rat. Pa i da je namerabritanske premijerke u tomeda pojača stalnu paljbu na predsednika Trampa, kako susret između njega i predsednika Putina ne bi našao put do istorijskih knjiga. London – to znači: mnogo je i to što vam je život mio.

 

Prevod sa nemačkog Branka Jovanović

 

Izvor Večernje novosti, 02. april 2018.