Наставак медијског десанта: ККР за Србију наменио нових 300 милиона евра

Од 2014, када је ККР купио ,,Јунајтед груп”, ова компанија је уложила 264 милиона евра у Србији

,,Јунајтед груп”, водећи кабловски оператор у пружању услуга телевизије, интернета, фиксне и мобилне телефоније у југоисточној Европи, најавила је додатна капитална улагања у Србији од 293 милиона евра у наредних пет година.

,,Јунајтед груп” је од 2014. године у већинском власништву фондова којима руководи водећа светска инвестициона компанија, ККР. Мањински власник је Европска банка за обнову и развој (EBRD), од 2004. године.

Како се наводи у саопштењу, ,,Јунајтед груп” има снажно присуство и репутацију у Србији пружајући неопходну дигиталну инфраструктуру, супер брзи интернет, премијум телевизијске садржаје и повољну фиксну телефонију за око 2,9 милиона становника који тренутно користе услуге компаније, укључујући и сеоска подручја која користе сателитску ТВ услугу.

,,Јунајтед груп” је изградила или изнајмила укупно око 15.800km оптичке мреже, кључне за развој бизниса у Србији. Пружа и нову “цлоуд” услугу која омогућава малим и средњим предузећима да користе предности “cloud” инфраструктуре на исплатив начин.

Са 1881 запосленим у Србији, компанија подржава и домаће ствараоце кроз продукцију локалних телевизијских програма и филмова, док ,,Јунајтед груп” интернет платформа омогућава гледаоцима широм света да гледају српске ТВ програме. ,,Јунајтед груп” такође негује различите програме социјалне помоћи и заштите животне средине кроз рад СББ Фондације.

Према последњој економској прогнози Европске комисије, економски показатељи и трендови раста Србије остају снажни, имајући у виду да ће и приватна и државна улагања расти.

“Од 2014, када је ККР купио ,,Јунајтед груп”, уложили смо 264 милиона евра у Србији. ККР-ова намера да инвестира још 293 милиона евра у наредних пет година представља израз поверења у потенцијале Србије и напредак који Србија постиже у правцу економске реформе и правних стандарда ЕУ. Захваљујемо се председнику Вучићу на његовом континуираном ангажману на стварању позитивне климе за стране инвестиције у Србији”, изјавио је Јоханес Хут, шеф ККР ЕМЕА.

Драгица Пилиповић Чафи, потпредседница за корпоративне послове ,,Јунајтед груп”, истакла је да ће “нова инвестиција значајно повећати доступност високо квалитетних дигиталних услуга које ,,Јунајтед груп” пружа у Србији”.

“Савремене телекомуникације великих брзина суштинске су за економски раст земље и поносни смо што настављамо да улажемо у дигиталну инфраструктуру која је од огромног значаја за Србију и њене грађане”, рекла је она.

ККР је водећа светска инвестициона компанија која управља капиталом и ресурсима који укључују приватну имовину, енергетски сектор, инфраструктуру, некретнине и кредите, са стратешким партнерима који управљају хеџ фондовима.

ККР има за циљ да генерише атрактиван поврат инвестиција за своје инвеститоре, следећи стрипљив и дисциплинован принцип улагања, запошљавајући људе који су врхунски стручњаци, подстичући раст и стварајући вредност заједно са компанијама из свог портфолија.

Поред капитала којим управља за своје инвеститоре, ККР улаже и сопствени капитал и пружа финансијска решења и инвестиционе могућности кроз своје пословање на тржишту капитала.

 

Извор Н1, 17. април 2018.