Зорана Михајловић постала саветник Светске банке за родну равноправност

"Част ми је да могу допринети јачању положаја жена широм света", рекла је Михајловићева

zoranamihajlovic

Председница Координационог тела за родну равноправност и потпредседнбиуца Владе Србије Зорана Михајловић је постала чланица Саветодавног одбора Светске банке за родну равноправност и развој (World Bank Group’s Advisory Council on Gender and Development).

Како је саопштило Координационо тело, Михајловић је, на позив извршне директорке Светске банке Кристалине Георгијеве, прихватила учешће у раду Савета.

Министарка је оценила да је тај позив доказ да су напори Координационог тела „препознати на глобалном нивоу“.

„Част ми је да могу допринети веома важном процесу унапређења родне равноправности и јачању положаја жена широм света. У последње четири године Србија је ставила родну равноправност међу приоритетне области структурних реформи и јавних политика“, изјавила је Михајловић, која је и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.

Саветодавни одбор Светске банке за родну равноправност и развој чине данска министарка за развојну сарадњу, извршна директорка Агенције Уједињених нација за родну равноправност и оснаживање жена (УН Wомен), канадска министарка за међународни развој, министар за економско планирање и социјални развој Парагваја, извршна директорка Инситута за жене, мир и безбедност Универзитета „Џорџтаун“ и друге личности из државних институција, цивилног и приватног сектора и академске заједнице.

 

Извор Бета/Н1, 02. мај 2018.