Физички обрачун активиста ЛДП и СРС надомак Хртковаца

Инцидент у насељу на свега седам километара од Хртковаца

Шесторо младих људи, предвођени функционером ЛДП Ђорђем Жијовићем, развили су данас током окупљања радикала у селу Јарак надомак Хртковаца транспарент на коме је писало “Шешељ је ратни злочинац”, након чега је дошло до обрачуна.

Наиме, припадници СРС, видевши натпис, напали су групу и дошло је до мањег физичког обрачуна, у ком је Жујовић задобио више удараца у главу.

Жујовић је претходно у мегафон рекао: “Шешељ је ратни злочинац, то треба цела Србија да зна”, када му је један од окупљених из групе радикала пришао с леђа и ударио га песницом у главу.

Жујовић је задобио још неколико удараца, али је полиција брзо реаговала и спречен је већи сукоб. Потом је функционер ЛДП-а, заједно са својим пратиоцима, изведен из села.

Све време окупљени радикали и симпатизери Војислава Шешеља су викали и вређали представнике ЛДП: “Марш из Србије”, као и “Усташе, усташе”.

Полиција их је испратила из Јарка, места на само седам километара од Хртковаца, а истовремено је блокирана улица.

Како је саопштено из МУП – а, за особом која је данас у месту Јарак ударила представника Либерално демократске партије се интензивно трага.

Министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић наложио је истрагу која ће утврдити да ли је било пропуста у раду полиције приликом овог инцидента.

Уколико се утврди да припадници полиције нису предузели све неопходне мере како би спречили инцидент, против њих ће бити предузете одговарајуће дисциплинске санкције.

 

Извор Блиц, 06. мај 2018.