Посланица СРС јавно хвалила Путина на заседању НАТО скупштине

Наташа Јовановић упозорила НАТО ,,да пази шта ради, јер ће се кајати када Путин узврати"

Посланица СРС Наташа Јовановић изазвала је бурну расправу на заседању Парламентарне скупштине НАТО у Пољској, пишу Вечерње новости.

Наводи се да је до тога дошло пошто је говорила о Русији и руском председнику Владимиру Путину.

Шеф сталне српске делегације у Парламентарној скупштини НАТО Драган Шормаз, који је такође присуствовао тој седници, изјавио је за „Новости“ да је излагање Јовановићеве било „недржавничко и неполитичко“.

Он је казао да је Јовановићева за говорницом рекла да обожава руског председника Владимира Путина и да подржава његову политику, што је, како је казао, изазвало запрепашћење већине присутних.

„Говорила је невероватне ствари, да им је боље да пазе шта раде, да не прелазе ‘црвену линију’ јер ће Путин узвратити, па ће се кајати. Да подржава све што Путин ради, а убеђен сам да она и не зна шта он ради“, рекао је Шормаз.

Према његовим речима, то је био инцидент и додао да не би било добро ни да је у Скупштини Србије све то рекла, јер она није руски посланик у Думи.

„Изазвала је велико чуђење присутних. Развила се полемика, па су јој други одговарали да је Путин одавно прешао ‘црвену линију’ када су руске трупе упале у Украјину, Грузију…“, рекао је Шормаз.

Он је објаснио да се на Парламентарној скупштини НАТО разговарало о Украјини, Сирији, Грузији и да се од посланика у том телу не могу очекивати позитивни говори о Русији.

Јовановићева је за „Новости“ казала да се јавила за реч на заседању тог тела, јер су САД и Велика Британија, како је рекла, направиле „антируску хистерију“ и да није било никога из Русије да им одговори. Навела је и да она брани Путина и Русију, јер „они бране нас свуда где нас други нападају“.

 

Извор Танјуг/Б92, 29. мај 2018.