Cvetković: Biću uhapšen, predstavljam smetnju

Novinar Stefan Cvetković izjavio da je uveren da će biti uhapšen jer ,,predstavlja smetnju“

Stefan Cvetković, novinar iz Bele Crkve čiji je nestanak i dalje tema broj jedan u Srbiji, uveren je da će biti uhapšen, piše „Danas„.

U izjavi za taj list Cvetković kaže da „onaj ko je organizovao njegovu otmicu, ima problem sa onim što radim i prezentujem. Takođe, ima dovoljno moći da zloupotrebljava institucije i zbog toga ne sumnjam da ću biti uhapšen, jer predstavljam smetnju“.

On, međutim, dodaje da ni to neće sprečiti da se sazna istina o njegovom slučaju i najavljuje novu konferenciju za novinare, koja će, kako kaže, biti hitno sazvana.

U međuvremenu, kako javlja Beta, Cvetković je dobio poziv za saslušanje u Osnovnom javnom tužilaštvu u Vršcu za ponedeljak, 25. jun. Kako se navodi u pozivu u koji je ta agencija imala uvid, Cvetković je pozvan zbog sumnje da je počinio krivično delo „lažno prijavljivanje“.

Tužilac iz Osnovnog javnog tužilaštva u Vršcu Tihomir Knežević izjavio je u sredu da to tužilaštvo prikuplja dodatne dokaze u slučaju Cvetkovića, nakon čega će pozvati i njega da dođe i da iskaz i ispriča svoju verziju događaja.

„Prikupljamo još neke dokaze koje čekamo da nam stignu, a u ponedeljak ću imati informacije. Potom ćemo odlučiti koji dan ćemo pozvati Cvetkovića. Nema razloga da se on privodi, pozvaćemo ga da dođe“, rekao je Knežević agenciji Beta.

U utorak je saopšteno da su na osnovu do sada sprovedenih istražnih radnji nadležna tužilaštva u Vršcu i Pančevu utvrdila činjenice koje predstavljaju osnovanu sumnju da je Stefan Cvetković izvršio krivično delo lažno prijavljivanje svoje otmice.

U zajedničkom saopštenju Osnovnog javnog tužioca u Vršcu Tihomira Kneževića i višeg javnog tužioca u Pančevu Nebojše Živkovića tada je navedeno da će nadležna tužilaštva protiv Cvetkovića za navedeno krivično delo preduzeti zakonom predviđene radnje radi utvrđivanja mogućeg postojanja krivičnog dela i krivične odgovornosti učinioca, nakon čega će doneti odluku o daljem toku krivičnog postupka.

Nestanak novinara Stefana Cvetkovića bio je prijavljen 13. juna kasno uveče, a visoki državni funkcioneri su 15. juna rano po podne saopštili da je Cvetković pronađen.

Cvetković je 19. juna u Beogradu održao konferenciju za novinare na kojoj je ostao pri svojim tvrdnjama da su ga otela trojica nepoznatih ljudi, od kojih su dvojica na glavi imali maske, a treći koji nije nosio masku je imao „nešto slično policijskoj znački“.

U izjavi Beti, Cvetković je rekao da će u najkraćem roku organizovati novu konferenciju za medije na kojoj će objasniti sve dileme koje su se javile u međuvremenu u tom slučaju. On je rekao da će tom prilikom javnost obavestiti šta su mogli da budu motivi onih koji su ga, navodno, lišili slobode i zašto je boravio na Vojnomedicinskoj akademiji.

Cvetković je odbacio tvrdnje da je sam režirao ceo događaj i rekao da nisu tačne informacije da na poligrafskom ispitivanju u nekim odgovorima nije govorio istinu.
On je potvrdio da ga još niko iz tužilaštva nije zvao radi eventualnog davanja iskaza.

 

Izvor Beta/B92, 22. jun 2018.

Dnevne vesti
Pratite nas na YouTube-u