Хркаловић: Све бољи резултати МУП-а, опада ниво криминала

МУП ће уложити додатне напоре да смањи присуство синтетичких и других дрога на улицама

Резултати полиције за четири године су бољи него у претходном периоду, за то време је одузето 13,7 тона наркотика, 43 одсто више него у истом периоду.

То је изјавила државна секретарка у Министарству унутрашњих послова (МУП) Дијана Хркаловић.

“Осим повећаних заплена дроге, од када је министар (Небојша) Стефановић на челу МУП-а број укупно извршених кривичних дела у нашој земљи је за скоро девет одсто мањи у односу на исти период раније, извршено је 17 одсто мање кривичних дела против имовине грађана, као и 19 одсто мање убистава”, рекла је Хркаловић.

У саопштењу се наводи да је Хркаловић изјавила да ће МУП уложити додатне напоре да “смањи присуство синтетичких и других дрога на нашим улицама”, да је прошле године откривена прва лабораторија екстазија у Србији, као и да је у протекле четири године одузето 1,8 милиона таблета.

Она је навела и да је београдска полиција ове године расветлила више од половине криминалних обрачуна и оценила да је међународна полицијска сарадња значајно унапређена.

“Изузетни резултати су остварени у сарадњи са полицијама Шпаније, Чешке, Немачке, Аустрије. Захваљујући томе ухапшени су и процесуирани многи чланови и вође организованих криминалних група, које су деловале на међународном нивоу”, казала је Хркаловић.

Она је навела и да је доста урађено на сузбијању криминала и корупције у редовима полиције и да је у протекле четири године процесуирано 768 полицијских службеника, од којих је 110 руководилаца у МУП-у.

 

Извор Бета/Б92, 09. јул 2018.