Hrkalović: Sve bolji rezultati MUP-a, opada nivo kriminala

MUP će uložiti dodatne napore da smanji prisustvo sintetičkih i drugih droga na ulicama

Rezultati policije za četiri godine su bolji nego u prethodnom periodu, za to vreme je oduzeto 13,7 tona narkotika, 43 odsto više nego u istom periodu.

To je izjavila državna sekretarka u Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) Dijana Hrkalović.

“Osim povećanih zaplena droge, od kada je ministar (Nebojša) Stefanović na čelu MUP-a broj ukupno izvršenih krivičnih dela u našoj zemlji je za skoro devet odsto manji u odnosu na isti period ranije, izvršeno je 17 odsto manje krivičnih dela protiv imovine građana, kao i 19 odsto manje ubistava”, rekla je Hrkalović.

U saopštenju se navodi da je Hrkalović izjavila da će MUP uložiti dodatne napore da “smanji prisustvo sintetičkih i drugih droga na našim ulicama”, da je prošle godine otkrivena prva laboratorija ekstazija u Srbiji, kao i da je u protekle četiri godine oduzeto 1,8 miliona tableta.

Ona je navela i da je beogradska policija ove godine rasvetlila više od polovine kriminalnih obračuna i ocenila da je međunarodna policijska saradnja značajno unapređena.

“Izuzetni rezultati su ostvareni u saradnji sa policijama Španije, Češke, Nemačke, Austrije. Zahvaljujući tome uhapšeni su i procesuirani mnogi članovi i vođe organizovanih kriminalnih grupa, koje su delovale na međunarodnom nivou”, kazala je Hrkalović.

Ona je navela i da je dosta urađeno na suzbijanju kriminala i korupcije u redovima policije i da je u protekle četiri godine procesuirano 768 policijskih službenika, od kojih je 110 rukovodilaca u MUP-u.

 

Izvor Beta/B92, 09. jul 2018.