Veselji Vučiću: Dovoljno je da pročitaš kosovski Ustav

„Nema potrebe da čitate 500 stranica dnevnih izveštaja o Kosovu, dovoljno je da pročitate kosovski Ustav“

Predsednik kosovskog Parlamenta i lider vladajućeg DPK Kadri Veselji smatra da predsednik Srbije Aleksandar Vučić ne treba da čita dnevno 500-600 stranica tajnih dokumenata o Kosovu, već da je potrebno, kako kaže, da pročita kosovski Ustav da bi shvatio realnost.

„Tu se govori o konkretnoj stvarnosti, nezavisnoj i suverenoj državi koja poštuje u celosti ljudska prava i prava zajednice, a u cilju evropskih integracija podržava demokratske civilizacije i pravilan tok razvoja istorije“, rekao je Veselji za „Ekspres“.

Veselji smatra da bi čitanje kosovskog Ustava predsednika Vučića poštedelo napora i dalo mu mogućnost da se, kako kaže, bavi stvarnim problemima Srba koji žive u Srbiji.

„Nema potrebe da čitate 500 stranica dnevnih izveštaja u vezi sa Kosovom, dovoljno je da jednom pročitate kosovski Ustav“, kaže Veselji.

Vučić je ranije novinarima u Beogradu rekao da se Kosovom bavi na dnevnom nivou, da dnevno čita između 500 i 600 strana dokumenata, što tajnih, što javnih, i da će pred narod izaći sa predlogom kad bude znao šta je maksimum koji možemo da dobijemo.

 

Izvor Tanjug/Sputnjik, 09. jul 2018.

Pratite nas na YouTube-u