Бенон примио Жељку Цвијановић у свој дом и дао интервју за РТРС

Бивши Трампов главни саветник се састао са премијерком Републике Српске

Стив Бенон, бивши стратег Доналда Трампа који је најзаслужнији за његову побједу на предсједничким изборима у Америци, у Вашингтону је у свом дому угостио предсједницу Владе Републике Српске, Жељку Цвијановић, с којом је разговарао о односима Српске и Америке, те начину унапређивања међусобних односа.

Бенон је угостио и екипу наше телевизије, којој је дао ексклузиван интервју, који ће наредних дана бити емитован у програму РТРС-а.

Бенон је познат и по томе што настоји да уједини конзервативце у Европи и пружи им подршку пред предстојеће изборе за Европски парламент. Бенон је рекао да национално оријентисане партије нису пријетња Европи, јер штите сопствене интересе, те да је тај страх од њих створен у медијима.

Националне партије су, каже Бенон, схватиле да их Брисел искориштава и да то није за добро њихових држава, због чега су и одлучиле да се организују против таквог начина управљања ЕУ и њиховим ресурсима.

Бенон је за нашу телевизију потврдио да оснива фондацију, која је својеврстан покрет у Бриселу, а која ће помагати европским национално оријентисаним странкама.

 

Извор РТРС, 29. јул 2018.