Изетбеговић: Србија и Хрватска нас приморавају да се наоружавамо

“Наменска индустрија је већ таква да нам се више никад не може десити 1992. година”

Бошњачки члан Председништва БиХ Бакир Изетбеговић изјавио је данас да „и Србија и Хрватска набављају авионе, ракетне системе и хвалишу се тиме“, а да кад он говори о јачању наменске производње, онда кажу да се припрема за рат.

Он је тако за Н1 прокоментарисао наводе да Србија улаже милијарду евра у модернизацију војске, оценивши да је „невероватно како се покушава да се тај двоструки стандард примени кад су у питању патриоте БиХ“.

„Мислим да би читав регион требало да иде ка демилитаризацији, нека се оставе авиона. Деца им се селе из региона, пензије су јако ниске, људи једва живе, живци се развлаче од прича о тим ратовима. Шта ће им то? Нас присиљавају да то пратимо и ми ћемо то пратити. Немамо ми пара ни за какве авионе, ни за какве хеликоптере, али наменска индустрија је већ таква да нам се више никад не може десити 1992. година. Да је сад 1992. година, ми имамо толико тога у БиХ да се можемо одбранити“, тврди Изетбеговић.

Он је такође оценио да је идеја о формирању трећег ентитета у БиХ „само кост убачена између Хрвата и Бошњака“ и да „нема ништа“ од тога.

„Тај трећи ентитет нико не би знао ни да нацрта. Куда би повукао линије? Нема ништа од трећег ентитета. Али од равноправности људи, од равноправности народа, биће и те како. И Хрвата, Срба и Бошњака“, казао је Изетбеговић.

 

Извор Спутњик, 02. август 2018.