Салвини укинуо термине“родитељ 1 и 2″ и вратио „отац и мајка“

За Салвинија је проблем демографије далеко битнији од јавног дуга Италије

Италијански министар унутрашњих послова Матео Салвини најавио је 10. августа промену образаца за добијање електронске личне карте. Називи “отац” и “мајка” замењују називе “родитељ 1” и “родитељ 2”.

Свеприсутнији министар унутрашњих послова Матео Салвини, члан Лиге – странке владине коалиције с Покретом 5 звездица – најавио је ову промену 10. августа у интервјуу католичком дневнику La Nuova Bussola Quotidiana.

“Речено ми је да на веб страници Министарства унутрашњих послова образац за подношење захтева за електронску личну карту укључује називе “родитељ 1 “и” родитељ 2 “. Службама је одмах наређено да изврше промене како би вратили дефиницију оца и мајке. То је мали корак, али учинићу све што је могуће и допуштено Уставом. „Одбранићемо нуклеус породице који се темељи на вези између мушкарца и жене”, изјавио је Матео Салвини.

Салве критика нису недостајале, али Салвини не одустаје, те најављује нове демографске мере у Италији. Наталитет у Италији је битан фактор за Матеа Салвинија, а на крају мандата, ова ће влада изложити резултате демографске политике која је по њему пуно важнија од проблема јавног дуга.

 

Извор logicno.com, 12. август 2018.