Podgorica zaoštrava retoriku protiv Beograda: Neće vam proći

Iz vladajućeg DPS-a poručuju da će “država Crna Gora adekvatno odgovoriti na provokacije” iz Beograda

Crnogorska vladajuća Demokratska partija socijalista tvrdi da Srbi u toj državi nikada nisu bili, niti će biti ugroženi, ali da se iz Srbije vodi kampanja protiv Crne Gore, te da će država Crna Gora “adekvatno odgovoriti na provokacije”.

Na izjavu šefa srpske diplomatije Ivice Dačića da Srbija i njegova SPS sa zabrinutošću gledaju na seriju poteza zvanične Podgorice, u kojima se, kako je istakao, jasno mogu prepoznati tortura i diskriminacija nad građanima Srbije u Crnoj Gori, kao i nad Srbima u toj zemlji, reagovao je funkcioner DPS Obrad Stanišić.

On je, kako je prenela RTCG, rekao da se “ovih dana ne slučajno vodi prava hajka, što u Srbiji, što u Crnoj Gori, a sve vezano za navodnu ugroženost Srba u državi Crnoj Gori”.

Stanišić kaže da građanima Crne Gore koji se zalažu za dobrobit i prosperitet svoje države “nikad prava neće biti ugrožena”, ali da “ima i onih koji sva prava u Crnoj Gori uživaju, a itekako se bore da Crne Gore ne bude kao države” i da “potpomognuti sa mentorima sa strane pokušavaju da ugroze temelje Crne Gore”.

Dodaje da to “ovog puta neće proći” i da će “država Crna Gora adekvatno odgovoriti na ove provokacije”.

Iz vladajuće stranke su poručili i da je Crna Gora nezavisna i nikad se više, kažu, o njenoj sudbini neće odlučivati van njenih granica, preneo je RTCG.

Inače, na izjavu Dačića već je reagovao premijer Duško Marković ocenom da je izjava šefa srpske diplomatije “netačna i nepristojna”.

Dačić je kritikovao položaj Srba u Crnoj Gori nakon razgovora sa liderom opozicione Nove srpske diplomatije, članice Demokratskog fronta, Andrijom Mandićem.

 

Izvor Tanjug/Blic, 29. avgust 2018.

Pratite nas na YouTube-u