Тајм прогласио Салвинија „новим лицем Европе“ (ФОТО)

Тајм Салвинија назива „италијнаским царем миграција чији је задатак да изазове раскол у Европској унији“ и „човеком којег се највише боје у Европи“

Утицајни амерички магазин Тајм појавиће се у продаји да потпредсеником владе Италије Матеом Салвинијем на насловној страни.

Али не тек онако, већ са главом у крупном плану и насловом који све говори: „The New Face of Europe“ – „Ново лице Европе“.

Тајм Салвинија назива „италијнаским царем миграција чији је задатак да изазове раскол у Европској унији“. Још и „човеком којег се највише боје у Европи“.

Салвини је, иначе, сам рекао да тежи да Европи врати „европски дух“ који су издали они који су досад владали у Европској унији“.

Још је нагласио: „Историја је циклична. Садашња конфронтација није између левице и деснице него између владајућих елита и народа“.

Салвини је америчком магазину рекао и да су „глупе“ оптужбе на рачун Русије да се мешала у америчке изборе 2016. на којима је победио Доналд Трамп.

Најутицајнији човек у Италији оценио је да ће избори за Европски парламент у мају 2019. бити прилика да се промени односа снага у Европи и да се побољшају односи са Русијом.

 

Извор Факти, 14. септембар 2018.