Брнабић: Скот непримерен, Вулин адекватан

Брнабић је казала да је Скот био са њом на састанцима и да зна „да ако неко назове Косово државом, ти састанци се прекидају и тај неко напушта Владу“

То је непримерено не само у дипломатији, већ представља и непоштовање домаћина, будући да је изјава дата у згради Владе Србије – рекла је Ана Брнабић поводом изјаве америчког амбасадора Кајла Скота.

Подсетимо, Скот је на потписивању меморандума о сарадњи за пројекат изградње Моравског коридора, изјавио да „косовска влада није такозвана, већ Влада Косова, које је независна и суверена земља“.

Брнабић је казала да је амбасадор САД био са њом на састанцима и да зна „да ако неко назове Косово државом, ти састанци се прекидају и тај неко напушта Владу“.

Она је поновила да „не треба да се доводи у питање реакција министра одбране Александра Вулина, већ сама изјава Скота“.

Министар Вулин је прекјуче, поводом изјаве америчког амбасадора, рекао да је он „заборавио да Србија није колонија и да не може да гази њено достојанство“.

– Жао ми је што амбасадор Скот своју бахатост није покушао да покаже на неком догађају са председником Вучићем, јер би тада наглавачке летео из Владе. Али. бар је Србија могла да види ко се бори за Србију, а ко мисли само на своја доња леђа – рекао је Влин.

 

Извор Данас, 16. октобар 2018.